FRKA U FORMULI 1

Vettel: Ne zanima nas Alonso nego naš bolid

12.10.2012 u 11:54

Bionic
Reading

'Ne zamaramo se niti Alonsom. Ne gledamo njega, nego svoja posla. Danas smo bili nešto slabiji na prvom, ali vidno bolji na drugom treningu. Bilo je gusto, a nadam se da sutra i u nedjelju možemo biti još bolji', zaključio je Nijemac

Na drugom slobodnom treningu, uoči Velike nagrade Južne Koreje, najbržio je bio vozač Red Bulla, Nijemac Sebastian Vettel, koji je time samo potvrdio dobro formu sebe i svoga bolida.

Podsjetimo, svjetski prvak tijekom posljednje dvije godine je pobijedio na zadnje dvije utrke (VN Singapura i VN Japana), te se posve približio vodećem u ukupnom redoslijedu, Španjolcu Fernandu Alonsu u Ferrariju. Razdvajaju ih trenutačno samo četiri boda (194-190), a priliku za dolazak na tron Vettel ima ovog vikenda na VN Južne Koreje.

'Nikako se ne bi smjeli, niti se zamaramo time. Naša preokupacija je da radimo na bolidu, da budem najbolji tog dana na stazi i to je sve. A, tu ima itekako mnogo posla', rekao je Vettel i nastavio:

'Ne zamaramo se niti Alonsom. Ne gledamo njega, nego svoja posla. Danas smo bili nešto slabiji na prvom, ali vidno bolji na drugom treningu. Bilo je gusto, a nadam se da sutra i u nedjelju možemo biti još bolji', zaključio je Nijemac.

Najbolje je vrijeme u prvom treningu ostvario McLarenov vozač Lewis Hamilton (1:39.148). Iza njega su se poredala dvojica vozača Ferrarija i Red Bulla - Fernando Alonso je bio drugi, a Ferrarijev vozač Felipe Massa četvrti. Red Bullov Mark Webber je bio treći, a Sebastian Vettel peti. Potom su slijedila dva Mercedesova aduta - Michael Schumacher je ostvario šesto vrijeme, a Nico Rosberg sedmo.

Na drugom su slobodnom treningu, pak, dominirali vozači Red Bulla, pa je Vettel ostvario najbolje vrijeme (1:38.832), dok je drugi bio Webber (1:38.864). Kompletno dobru današnju formu na drugom je treningu potvrdio Alonso trećim najboljim vremenom, dok je Hamilton prilično pao u odnosu na prvi trening, te je bio tek osmi. Njegov momčadski kolega Jenson Button je na drugom treningu ostvario četvrto vrijeme.