TRANSFERI

Vertonghen u Tottenham, Elia u Werder

08.07.2012 u 15:55

Bionic
Reading

Vrijeme je nogometnih transfera, pa je tako puno posla i u Nizozemskoj. Ajax je prodao belgijskog reprezentativca, a isto je napravio i Juventus s nizozemskim

Jan Vertonghen, 25-godišnji belgijski nogometni reprezentativac i dosadašnji obrambeni igrač Ajaxa, novo je pojačanje londonskog Tottenhama.

Po pisanju nizozemskih medija Tottenham je navodno prihvatio potrebe Ajaxa koji su tražili realizaciju ovog transfera uz 12 milijuna eura. Zasad još nije javnosti poznato na koliko je godina potpisao Vertonghen, već se tek navodi da je u pitanju 'dugogodišnji ugovor'.

Još od 2006. godine je Vertonghen u Ajaxu, s tim da je tek prvu sezonu odradio na posudbi u Waalwijku.

Osvojio je Vertonghen, kao standardni član Ajaxa, dva naslova prvaka Nizozemske, a za reprezentaciju Belgije je odigrao ukupno 37 utakmica uz dva postignuta pogotka.

Samo još medicinski pregled dijeli 25-godišnjega nizozemskog krilnog nogometaša Eljera Eliju od potpisa četverogodišnjeg ugovora s Werderom iz Bremena, javljaju nizozemski mediji.

Elia, koji je prošlog ljeta za 10 milijuna eura stigao u Juventus iz HSV-a, trebao bi u bremenski klub stići za 6.5 milijuna eura nakon što su se klubovi dogovorili oko iznosa.

Elia će biti četvrto ovoljetno pojačanje Bundesligaša nakon Nilsa Petersena (Bayern), Assanija Lukimye (Fortuna Düsseldorf) i Theodora Gebrea Selassieja (Slovan Liberec).