SPORNA OBRANA

Verstappen opet podijelio javnost: Je li pretjerao ili ne?

11.10.2016 u 14:24

Bionic
Reading

Max Verstappen drugu je utrku u nizu osvojio drugo mjesto ove nedjelje u Suzuki, no njegova obrana napada Hamiltona na ulasku u posljednji krug ostaje sporna. Neki smatraju da će promjene pravca pri kočenju Nizozemca prije ili kasnije prouzročiti nesreću...

Mladi 19-godišnji vozač Red Bulla niže odlične rezultate u jesenskom dijelu sezone i može biti iznimno zadovoljan azijskom turnejom. Nakon drugog mjesta u Maleziji isto je ponovio i u Japanu, što mu je donijelo i napredak u ukupnom poretku, s obzirom da je uspio preteći Sebastiana Vettela.

No, F1 tinejdžer tijekom cijele sezone također i izaziva kontroverze svojim obranama. Naime, zamjera mu se višestruko mijenjanje pravca kretanja koje ponekad izvodi u najopasnijem mogućem trenutku: tijekom kočenja.

To se dogodilo i u Suzuki na ulasku u posljednji krug što je Lewisa Hamiltona primoralo na izlazak sa staze kako bi izbjegao žestokog Nizozemca. Mercedes je nakon utrke uložio protest, ali ga je kasnije na nagovor svog vozača povukao. Javnost je ostala podijeljena, kao i nakon utrka u Belgiji i Mađarskoj, na kojima je još žešće branio poziciju u odnosu na Raikkonena.

'Zatvorio sam vrata kad sam vidio da dolazi. Bio je dovoljno daleko da vidi što ću napraviti,' pravdao se Verstappen kojem se mora priznati da usprkos pritisku okoline ne odustaje od svog stila vožnje i to ga drži u samom vrhu Formule 1...