vettel preuzeo vodstvo

Verstappen iznenađujući pobjednik u Austriji, Hamilton doživio krah!

01.07.2018 u 16:40

Bionic
Reading

Max Verstappen donio je Red Bullu prvu domaću pobjedu u povijesti ove nedjelje na Velikoj nagradi Austrije, a Sebastian Vettel trećim je mjestom preuzeo vodstvo u ukupnom poretku...

Ono što se činilo uoči ove nedjelje kao laka dvostruka pobjede Mercedesa na Spielbergu se pretvorilo u totalni debakl 'srebrnih strijela', kakav nije viđen više od godinu dana!

  • +3
Formula 1, Velika nagrada Austrije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Naime, Lewis Hamilton i Valtteri Bottas poveli su nakon starta i pobjegli konkurenciji, a onda obojica odustali. Za Britanca je to prvo odustajanje još od Malezije 2016. godine, čime je izgubio vodstvo u ukupnom poretku.

Ponuđeno je iskoristio Max Verstappen koji je donio Red Bullu prvu pobjedu na domaćoj austrijskoj utrci, prolaskom pokraj Raikkonena drskim manevrom u prvom krugu, nakon čega mu se sve otvorilo. Zabilježio je četvrtu pobjedu u karijeri.

Sebastian Vettel iako je startao šesti uspio se probiti do pobjedničkog postolja, a u završnici utrke nije ga ispred sebe pustio Kimi Raikkonen, jer u Ferrariju očito nisu htjeli ponoviti ono što su na istoj stazi napravili sa Schumacherom i Barrichellom početkom tisućljeća. Možda će mu ti bodovi faliti na kraju sezone.

Odustao je na svoj rođendan i Daniel Ricciardo, a to su iskoristili vozači Haasa Romain Grosjean i Kevin Magnussen koji su završili četvrti i peti, a bodove su još osvojili Perez, Ocon, Alonso, Ericsson i Leclerc.

U ukupnom poretku sada Vettel ima jedan bod više od Lewisa Hamiltona. Sljedeća utrka vozi se za tjedan dana u Silverstoneu.