ferrari dobio popust

Mercedes na nogama zbog incidenta: Kakvu je to kaznu Vettel dobio!?

25.06.2018 u 13:35

Bionic
Reading

Nakon što se Sebastian Vettel zabio u Valtterija Bottasa na Velikoj nagradi Francuske i upropastio mu utrku, a za to dobio sam pet dodatnih sekundi kazne pa je završio ispred Finca, u Mercedesu smatraju da je vozač Ferrarija preblago kažnjen...

Kontroverzni sudar u prvom zavoju staze Paul Ricard između Bottasa i Vettela možda je olakšao život Lewisu Hamiltonu koji je stigao u nedjelju do lakog trijumfa i preuzeo vodstvo u ukupnom poretku, no u Mercedesu nisu sretni.

  • +3
Formula 1, Velika nagrada Francuske Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Naime, Nijemac koji se zabio u njihovog vozača dobio je tek pet sekundi kazne za taj incident, što mu je omogućilo da se nesmetano probije do samog vrha i zauzme peto mjesto, dok je Bottas zapeo u gužvi i ušao u cilj kao sedmi.

Iako je Finac sam kriv što je loše pretjecao na francuskoj stazi, 'srebrni' smatraju da je Ferrariju još jednom progledano kroz prste.

'Pet sekundi je ništa. Zašto je Vettel dobio samo takvu kaznu za ogromnu pogrešku, meni nije jasno. Uništio mu je utrku,' kaže Niki Lauda, a s njim se slaže i Lewis Hamilton:

'To je bilo suludo. Kad ti netko uništi utrku, trebao bi barem biti kažnjen tako da završi iza tebe.'

Vettel se pak ispričao Bottasu nakon utrke, ali smatra da nije mogao izbjeći sudar.

'Predobro sam startao i došao u situaciju da nisam imao gdje ići. Kriv sam, ali pokušao sam ranije kočiti i svejedno sam ga udario,' izjavio je četverostruki prvak svijeta koji je prošle godine u Azerbajdžanu također blago kažnjen nakon što je namjerno udario Hamiltona pod sigurnosnim automobilom te je i tu utrku završio ispred rivala kojeg je opalio...