PREOKRET GODINE

Verdasco u suzama ponizio velikog Nadala

10.05.2012 u 18:43

Bionic
Reading

Rafael Nadal doživio je jedan od najtežih poraza karijere. Osminu finala ATP turnira u Madridu dugo je usmjeravao prema novoj pobjedi, ali u završnici meča Fernando Verdasco je čudesnim nizom zaokružio veliki preokret i u suzama proslavio vrijednu pobjedu na neobičnoj plavoj zemljanoj podlozi

Fernando Verdasco je u 14. pokušaju prvi put u karijeri svladao svog slavnog sunarodnjaka Rafaela Nadala. Pet od dosadašnjih 13 mečeva odigrali su na zemlji, a Rafa u njima prijatelju iz reprezentacije nije ostavio ni jedan set. Dapače, Verdasco je osvajao tek nešto više od dva gema po setu.

I onda je došao Madrid, u kojemu je skinuo urok i naplatio barem dio velikih dugova. Verdasco je osvojio prvi set, ali Nadal je ubrzo pohvatao konce meča i došao nadomak očekivana preokreta. Pri rezultatu 3:6, 6:3, 5:2 Rafa je imao dva servis gema za meč, igralo se na 'njegovoj' zemlji, na turniru koji je dva puta osvajao.

Verdasco je više griješio, ali je imao i više izravnih poena i odlučio je 'umrijeti sa stilom'. Nastavio je s agresivnom strategijom i ta hrabrost mu je donijela preokret karijere. Nanizao je pet gemova (tri protiv servisa) i u velikom stilu slavio sa 6:3, 3:6, 7:5.

Bacio se na teren, pa se nakratko skoncentrirao kako bi pozdravio suparnika i suca, a onda su ga svladale emocije. Naslonio se na mrežu i počeo plakati, a suze nije uspio zaustaviti ni dok je pozdravljao publiku u svom rodnom gradu.

U četvrtfinalu ga čeka Čeh Tomas Berdych koji je Francuzu Monfilsu ostavio tek dva gema.

Zadnji poen preokreta i početak emotivnog slavlja