KOPLJAR SE VRATIO

Veliko pojačanje rukometašima uoči kvalifikacija za OI

22.03.2016 u 06:53

Bionic
Reading

Izbornik hrvatske muške reprezentacije Željko Babić ipak može mirnije spavati uoči priprema za kvalifikacije za Olimpijske igre u Riju. Naime, strahovalo se hoće li Kopljar zaliječiti ozljedu koljena, no Marko se nakon četiri i pol tjedna mirovanja vratio na parkete, a bolovi su - prošlost

'Nakon obavljene magnetske rezonancije i liječničkog pregleda u Barceloni utvrđeno mi je istegnuće medijalnog kolateralnog ligamenta na koljenu lijeve noge, stoga su liječnici preporučili dvotjedno mirovanje, a nakon toga i terapiju. U ovom trenutku njihove su procjene da će mi za povratak na teren biti potrebno između četiri i šest tjedana', izjavio je Marko Kopljar prije mjesec dana, odnosno nakon bolne spoznaje da će morati mirovati.

U to se vrijeme strahovalo i strepilo hoće li kapetan biti spreman povesti suigrače u kvalifikacijama za Olimpijske igre, a koje će se od 8. do 10. travnja igrati u Danskoj.

No s kapetanom je sve OK. Ovog vikenda igrao je za svoju Barcelonu, a u glasu mu se osjetilo zadovoljstvo.

'Da, odigrao sam dvadesetak minuta u utakmici koju smo dobili 35:23 protiv Go Fita. Imao sam dogovor s trenerom da nakon dva rukometna treninga i nekoliko njih bez lopte probam zaigrati da vidim kako će koljeno reagirati. Na svu sreću, sve je bilo dobro, ništa me nije boljelo i zato se veselim novim izazovima', rekao je za tportal.hr Marko Kopljar, pa nastavio.

'Sljedeću utakmicu imamo 30. ožujka i jedva je čekam. Falio mi je rukomet ovih četiri i pol tjedna, ali opet, ne smijem žuriti. Hvatam natjecateljski ritam, a sada mi je čak i žao što s Barcelonom ne igram u osmini finala Lige prvaka jer smo kao prvi u skupini odmah prošli u četvrtfinale.'

Zato ga početkom travnja, točnije od 8. do 10., čekaju tri teške utakmice, protiv Danske, Norveške i Bahreina.

'Sigurno je da ću se spremiti do tog vikenda i da ću biti na raspolaganju izborniku Babiću. A nadam se da će i svi ostali suigrači doći zdravi, ne ozlijeđeni. Danci su domaćini, Norvežani će se pak osjećati, zbog blizine njihove zemlje, kao domaćini, a pitanje je u kakvom sastavu stiže i Bahrein. Bit će to tri teške utakmice i možda je još malo prerano za analizu, no znamo da moramo dati sve od sebe kako bismo izborili nastup na Igrama - a to nam je svima najveća nagrada', zaključio je Marko Kopljar, 210 centimetara visoki Požežanin.