formula 1

Veliko iznenađenje u Bahrainu; Francuz najbrži drugog dana testiranja novih bolida, Williams se zapalio...

11.03.2022 u 14:29

Bionic
Reading

Drugi je dan testiranja novih bolida Formule 1 na stazi Sakhir u Bahrainu. Prva utrka nove sezone vozi se baš za Veliku nagradu Bahraina i to 20. ožujka pa je vremena za 'kalibriranje' bolida sve manje, a iznenađenja sve više

Iznenađujuće, najbrži u jutarnjem dijelu drugog dana predsezonskih testiranja u Bahreinu je bio Francuz Esteban Ocon u Alpineu. Charles Leclerc je u Ferrariju imao drugo najbrže vrijeme, a treći je bio Max Verstappen u Red Bullu.

Ocon je sve iznenadio, a smo desetinku sekunde je sporiji od njega bio Charles Leclerc u Ferrariju koji je i jučer dobro iskoristio svoje vrijeme na stazi.

Svi ostali kao da su se u petak ujutro čuvali, Max Verstappen je u Red Bullu bio gotovo 1,6 sekundi sporiji od Ocona. Četvrti Sebastian Vettel u Aston Martinu kasnio je 1,8 sekundi... No, dojam je da većina momčadi još uvijek ne otkriva sve adute.

Prije svih to vrijedi za Mercedes jer Hamilton nije vozio jutarnji dio, a George Russell bio je više od četiri sekunde sporiji od Ocona.

Najviše problema imao je Williams jer se nakon samo 12 krugova zapalio bolid Nicholasa Latifija. Navodno je došlo do problema s pregrijavanjem kočnica, a nesretni Latifi sam je gasio požar...