formula 1

Ferrari pokorio konkurenciju u Bahrainu, Red Bull tužio Mercedes zbog kontroverzne promjene na bolidu

10.03.2022 u 14:18

Bionic
Reading

Danas je započeo drugi krug službenih testiranja bolida Formule 1 uoči starta nove sezone. 'Oktanski cirkus' je u Bahrainu gdje će se 20. ožujka voziti prva utrka ovosezonskog kalendara, a na stazi Sakhir bilo je podosta iznenađenja

Pilot Ferrarija Charles Leclerc ostvario je najbrže vrijeme na startu drugih predsezonskih testova Formule 1 na stazi Sakhir u Bahrainu.

Drugo vrijeme neočekivano je imao Alexander Albon u Williamsu (+0,539 sekundi), treće je ostvario Sebastian Vettel u Aston Martinu (+1,175), četvrti je bio Sergio Perez u Red Bulu (+1,446), a TOP 5 zatvara sedmerostruki svjetski prvak Lewis Hamilton s 1.8 sekundi zaostatka.

Baš je Hamilton imao podosta problema jer su u Mercedesu odlučili promijeniti dizajn bočnih krila W13 bolida u odnosu na prethodne testove u Barceloni. Kao i mnoge momčadi, Mercedes se bori protiv poskakivanja bolida te su njihovi inženjeri - kao i oni u Ferrariju i Alfa Romeu - ugradili posebne ploče kako bi umanjili taj učinak poskakivanja. No, Mercedes je otišao i korak dalje...

Baš zbog toga su se pobunili iz Red Bulla, istaknuvši da je Mercedes tom promjenom prešao granicu i da su promjene ilegalne, a navodno su i pokrenuli tužbu.