NEMA VIŠE NIKAKVE DVOJBE

Veliki šef UFC-a potvrdio vijest zbog koje su fanovi na nogama; treba li naš Stipe Miočić biti zabrinut?

06.04.2018 u 06:37

Bionic
Reading

Jedna od najvećih borilačkih zvijezda na svijetu se, sada je to sasvim sigurno, vraća u Octagon. Riječ je o bivšem UFC prvaku u teškoj kategoriji i WWE superstaru Brocku Lesnaru

Vijest da će se gorostas zaista vratiti u njegovu organizaciju je otkrio predsjednik UFC-a Dana White tijekom gostovanja u emisiji UFC Tonight.

'Da, Brock se vraća. Ne znam kada, ali da, vraća se', potvrdio je dva puta White, a prenio Fight Site.

Inače, prvi čovjek najmoćnije MMA organizacije nije fan našeg Stipe Miočića koji drži titulu te na sve moguće načine traži borca koji bi mu preoteo pojas pa je zvijer Lesnar njegov novi adut tom planu.

Lesnara u Octagonu nismo vidjeli još od UFC-a 200 2016. godine kada je svladao Marka Hunta jednoglasnom odlukom sudaca u 'co-main' eventu večeri. Ispostavilo se da je Lesnar tijekom dvoboja bio dopingiran pa je ishod meča kasnije preinačen u 'No Contest', a bivši prvak je suspendiran i kažnjen s 250 tisuća dolara.

  • +5
Američki borac Brock Lesnar Izvor: Profimedia / Autor: MediaPunch Inc / Alamy / Profimedia

U veljači 2017. Lesnar je najavio odlazak u MMA mirovinu te je odlučio izaći iz USADA-inog programa testriranja. To znači da prije povratka u UFC, mora odraditi i povratak u USADA-ino testiranje u trajanju od najmanje šest mjeseci. I njegova suspenzija je bila zamrznuta s obzirom da ju nije odradio do kraja pa i tu 'tehnikaliju' mora riješiti prije nego se zaista može vratiti u UFC.

Detalj koji će gotovo sigurno otkriti jesu li Whiteove riječi istinite ili ne, jest WrestleMania 34, koja se održava ovog vikenda. Ukoliko Lesnar ne obrani pojas univerzalnog prvaka gotovo je sigurno da će napustiti WWE.

Brock Lesnar iz kečerskih dana Izvor: Društvene mreže

Inače, nije poznato s kime bi Lesnar imao povratnički meč, ali u slučaju da iz njega izađe kao pobjednik najvjerojatnije bi njegov sljedeći okršaj bio protiv aktualnog prvaka u teškoj kategoriji Stipe Miočića, naravno ukoliko borac hrvatskih korijena obrani pojas od Daniela Cormiera na UFC-u 226 (7. srpnja).

Miočić – Lesnar kakav bi to spektakl bio, meč koji bi možda srušio sve moguće rekorde po gledanosti. No dug je još put do takvog raspleta.

  • +7
Stipe Miočić Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia