UFC U LONDONU

Ruski div 'Drago' brutalno zakucao Werduma; on je nova strašna prijetnja za Stipu Miočića!

18.03.2018 u 09:30

Bionic
Reading

UFC Fight Night u Londonu donio je novog pretendenta na naslov teškaškog UFC prvaka. Alexander Volkov odradio je sjajan nastup u kojem je strpljivo čekao priliku, dočekao je u četvrtoj rundi te je nokautirao bivšeg prvaka, Fabricia Werduma...

Uistinu sjajnu glavnu borbu vidjeli su gledatelji u O2 Areni, čime mogu biti apsolutno zadovoljni te je event svakako opravdao očekivanja. A glavna zvijezda njega je Alexander Volkov, čovjek koji je kao autsajder savladao Fabricia Werduma, došao do 4-0 skora u UFC-u te je time predstavio sebe kao potencijalnog budućeg izazivača.

Borba između Volkova i Werduma krenula je tako da je Brazilac odmah krenuo koljenom, što je Volkov izbjegao te mu se nasmijao, ali taj trenutak osmijeha je ovaj iskoristio za prvo rušenje u borbi. Radio je Werdum iz gornje pozicije, no Volkov je pokazao kako ima jako dobar gard te nije dozvolio primanje nikakve značajnije štete. Rus se uspio ustati minutu i pol prije kraja runde i odmah je naštetio Werdumu serijom udaraca, dok je Werdum smirio situaciju još jednim rušenjem u posljednjoj minuti runde.

  • +3
UFC Fight Night u Londonu 2018., Alexander Volkov - Fabricio Werdum Izvor: Profimedia / Autor: N. N. / Profimedia

Druga dionica također je krenula agresivnim Werdumom, no Volkov je jako dobro kontrirao i nije dozvolio preuzimanje kontrole od strane brazilskog majstora partera. Werdum sredinom runde ipak je došaodo rušenja, ali Rus i je dalje odlično radio iz garda. Ipak je prošao jedan lakat Werduma i Volkov je otiašo u kut s posjekotinom na čelu.

Volkov vs Werdum, nokaut Izvor: Društvene mreže

Treća je runda ona u kojoj Volkov napokon radio bolje i vidjelo se da je odmorniji, čemu je vjerojatno zaslužno i to što se ovu borbu nije odlučio boriti iz svog uobičajenog kyokushin garda, koji je efektan ali svakako više umara. Volkov je svakako bio bolji na nogama, dok smo na podu vidjeli nekoliko sjajnih poteza obojice, s naglaskom na Werduma, koji ipak nije iz toga uspio izvući nešto više i treća runda je prva u ovoj borbi koju je izgubio. Vidljiv je bio umor bivšeg prvaka, koji sve češće pokušavao povući gard, ali 'Drago' nije nasjeo na to i tražio je borbu na nogama, piše Fight Site.

Krajem prve minute četvrte runde borci su ipak bili na podu, gdje je Werdum unutar garda, ali Volkov nije dozvolio da iz njega aktivno radi. Umjesto toga iznenadio je Brazilca sa dva sjajna udarca koja su vidno uzdrmala Werduma. Volkov je to primijetio te se ustao, čime je na isto nagnao svog protivnika. Još uvijek nedovoljno oporavljeni Werdum napravio je par koraka naprijed i Volkov je to iskoristio za dva strašna aperkata u bradu, koja su Vai Cavala bacili na pod, a tamo je uslijedio još jedan udarac koji možemo opisati kao klasično 'zakucavanje' i Fabricio Werdum je bio nokautiran!