zbogom wolfsburgu

Veliki preokret u samom finišu prijelaznog roka: hrvatski reprezentativac umjesto u Španjolsku seli u Italiju?

31.08.2021 u 06:47

Bionic
Reading

23- godišnji hrvatski krilni napadač, Josip Brekalo, nakon pet godina mogao bi napustiti Wolfsburg. Cijelog se ljeta pisalo o interesu brojnih klubova, a prema zadnjim informacijama u igri je - Lazio

Nakon Marina Pongračića, Wolfsburg bio u samom finišu prijelaznog roka, mogao ostati i bez drugog hrvatskog reprezentativca. Riječ je naravno, o 23-godišnjem Josipu Brekalu, ali njegov odlazak i ne bi bio neka novost, jer se transfer najavljuje već duže vrijeme.

Naime, za hrvatskog nogometaša, tako su barem pisali inozemni mediji, interes su pokazivali Atalanta, Atletico, Arsenal, Bayern, Fiorentina, te kao posljednji - španjolski Villarreal.

No, samo tri dana prije okončanja prijelaznog roka u Italiji, Alfredo Pedulla i Gianluca Di Marzio, dobro informirani novinari, otkrivaju da je interes za Brekala pokazao Lazio. Razlog tomu je što su u rimskom klubu shvatili kako neće moći dovesti srpskog reprezentativca Filipa Kostića iz Eintrachta.

Brekala se u talijanskim medijima predstavlja kao idealnog čovjeka za sustav 4-3-3 koji forsira novi trener Lazija Maurizio Sarri.

Brekalo je ove sezone za trenutno jedinu stopostotnu momčad Bundeslige, odigrao samo 20 minuta, a i to zadnjih u okršaju protiv Herthe u Berlinu, ali s njegovim ulaskom Wolfsburg uspio je od 0:1 doći do pobjede 2:1.

Dogodi li se taj transfer, u Laziju bi ga dočekao još jedan hrvatski nogometaš, Toma Bašić.