zna što ga čeka

Veliki povratak spasitelja 'bilih'; Marin Brbić opet izabran za predsjednika Hajduka

06.03.2019 u 16:49

Bionic
Reading

Marin Brbić (57) četiri je godine bio predsjednik Hajduka, od 2012. do 2016. godine. U jednom od najtežih razdoblja Brbić je klub uspio spasiti od bankrota...

U trenutku dolaska na mjesto predsjednika, u srpnju 2012. godine, Marin Brbić je zatekao čak 105 milijuna kuna minusa u klupskoj blagajni. Uspio je u nešto manje od četiri godine mandata spasiti Hajduk i postaviti ga na zdrave noge.

No, tadašnji Nadzorni odbor 'bilih' smijenio ga je u travnju 2016. godine bez ikakvog suvislog razloga. Brbić je Poljud napustio bez velike pompe, nije želio komentirati svoj dolazak s mjesta čelnog čovjeka kluba te je na stavio s radom u privatnom sektoru.

  • +3
Verbalni sukob navijača Dinama s Ljubom Pavasovićem Viskovićem i Marinom Brbićem Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj

Sad je stiglo vrijeme za povratak, Brbić će i službeno naslijedit Jasmina Huljaja na mjestu predsjednika Uprave HNK Hajduk. Novoi/stari predsjednik službeno je i predstavljen na konferenciji za medije

'Želio bih se zahvaliti Nadzornom odboru Hajduka na ukazanom povjerenju. Hajduk je nogometni klub čija je misija donositi radost i zadovoljstvo svima kojima je 'bila' boja u srcu. Kako bi se očuvalo sve ono najbolje u našem narodu, prkos moćnome. Hajduk je sustav vrijednost, za Hajduk se ne navija, za njega se živi. Zbog svega toga izuzetna mi je čast ponovno obnašati ovu dužnost. Smatram da budući da sam već obnašao ovu dužnost skoro četiri godine te pokušavajući stabilizirati ovaj klub sam jedina stabilna struktura koja može vratiti naš klub gdje pripada', rekao je Marin Brbić te odmah predstavio svoje planove:

'Cilj je okrenuti se budućnosti i u prvom planu je izraditi sportski uspjeh s naglaskom na našu školu. Smatrat ću velikim osobnim neuspjehom ako ne ostvarimo sportske uspjehe i vratimo imidž našem klubu. Nismo mogli sanjati da će Hajduk proći još pet godina bez trofeja. U ovom trenutku bilo bi i pretenciozno reći neki rok kad će se vidjeti uspjeh. U četiri godine, značajan uspjeh bi bio ulazak u grupnu fazu Europske lige ili grupnu fazu Lige prvaka', ambiciozan je Brbić.

No, trebat će vremena i puno rada kako bi se do rezultata i trofeja stiglo...

'Naše upravljanje klubom u ovom mandatnom razdoblju temeljit će se na osam stvari - to su izrada strategije kluba, prezentacija nove poslovne organizacije, izrada sportske politike kluba, pozicioniranje Hajdukove škole kao najbolje jugoistočnoj Europi, organiziranje moderne skautske službe, osiguranje financijske stabilnosti kluba, stvaranje stalne novčane pričuve te osiguravanje infrastrukture za sve kategorije kluba', objavio je svoj program rada novi/stari predsjednik Hajduka Marin Brbić na svom predstavljanju.