JE LI NA POMOLU?

Veliki povratak Hajdukovog 'Malog princa'

05.08.2013 u 14:12

  • +5

4. kolo MAXtv Prve lige: Hajduk - Hrv. Dragovoljac

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj

Bionic
Reading

Još krajem prošle, ali i početkom aktualne sezone Franko Andrijašević silno se mučio s ozljedama. Kada odigra kako može, kao protiv Dragovoljca, on je igrač koji na terenu čini razliku, on je lider na terenu!

Kada smo nakon utakmice Hajduka i Hrvatskog dragovoljca na našem community portalu Tribina.hr pitali o dojmovima nakon utakmice, svi su bili složni da je Hajdukov čovjek odluke bio Franko Andrijašević. Hajduk je dominirao i mogao riješiti dvoboj puno ranije, ali na momente se činilo kao da pokušavaju olakšati Dragovoljcu do im otkine koji bod s nekoliko naivnih pogrešaka.

Ali zato, nakon dugog mučenja s ozljedom, Franko Andrijašević ponovo je bio junak Hajduka i čovjek koji je skoro pa sam riješio ovaj dvoboj. Ako tako nastavi, Hajduk bi mogao i pobjednički do novog kola Europske lige, a zasad su ovo bili komentari o njegovoj igri i sposobnostima:

'Igrač utakmice ipak je Hajdukova 'desetka' Franko Andrijašević. Premda estetika njegovih poteza u kreaciji igre danas nije zaslužila neku veliku ocjenu, Franko je ovim pogotcima, nadam se, najavio da će biti prava 'desetka' koja uskače kad napad zataji. Dok je prvi gol zabio iz drugog pokušaja, drugi gol po meni treba ući u izbor za najljepši gol kola. Franko je i u utakmici s Dilom Gori bio jedan od opasnijih igrača po gol. Primjetno je da manje puca s distance i sve se više 'gura' u 16m i nerijetko puca glavom. Sve u svemu, podržavam Franka da bude ono što Hajdukova 'desetka' i mora biti, najkvalitetniji pojedinac na terenu koji će zabiti onda kad svi ostali zataje' – napisao je baiso.


'Mnogo znači povratak Andrijaševića i njegova lakoća odigravanja i poentiranje, kao i sklonost da odigra na par pozicija u veznom redu. Jučer je odigravao od ofenzivnog veznog do desnog krila, a na kraju je povučen na defenzivnog veznog. Andrijaševićev povratak se taman poklopio korisno jer Sušić jednostavno zaostaje sa formom i teško može ovoliki broj utakmica odigrati na nivou' – mišljenja je MarkanK.

'Prva i najbitnija stvar, Hajduk ima lidera; Franko Andrijašević je lider na terenu. Lako bi bilo da je to zbog dva gola, jedina gola Hajduka na utakmici. Ali nije. Vidi se i po količini lopti koju suigrači upućuju baš njemu, vidi se i po ovlastima koje ima u igri, a vidi se i po tome da Franko ima najviše kredita kad malo stane s trkom da ga drugi pokrivaju. Andrijašević je jednostavno vođa, a igrač koji sa dva poteza riješi utakmicu je igrač kojeg se isplati imati kao čovjeka kojem se okrećete na terenu kad zagusti. Nije ni najbrži, ni najjači, nema ni najbolji dribling, niti najjači udarac, ali u paketu ukupnom je jednostavno najbolji, nešto kao što je bio i Ibričić.

Hajduk - Hrvatski dragovoljac 2:1


Baš zbog toga što nema velikih individualnih ekstra karakteristika ne vjerujem da će Franko ikad ostvariti neki senzacionalni transfer, kao što uostalom nije ni Ibričić. Za Hajduk bi pametnije bilo da Franka veže dugoročno jakim ugovorom, učini sve da bude sretan u okolini u kojoj je, te da liderstvom vodi i ovu i sljedeće generacije Hajduka na terenu. Nisu svi preodređeni za lige petice i velike transfere, neki su preodređeni da budu velike ribe u malom jezeru, Franko je baš takav, može i trebao bi biti simbol Hajduka još dugo godina' – Mac316

Ako želite komentirati utakmice MAXtv Prve lige ili ostale nogometne aktualnosti, učinite to na našem portalu Tribina.hr.