sportske igre mladih

Veliki edukativno-sportski događaj 'Zero Waste - Budi dio igre - Čuvajmo naš planet' održan je u Zagrebu

  • Autor: I.Ž.
  • Zadnja izmjena 05.04.2022 12:13
  • Objavljeno 02.04.2022 u 12:12
tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Plazma Sportske igre mladih, najveća sportska manifestacija u Europi, započela je svoju 26. sezonu velikom kampanjom o važnosti zaštite okoliša. Djeca i mladi iz Osnovnih škola Pavleka Miškine i Kajzerica sudjelovala su, u četvrtak, u edukaciji o važnosti održivog razvoja, očuvanja okoliša, reciklaže i sportskim natjecanjima na edukativnom poligonu

Za najmlađe sudionike navijali su Tanja Ališić viša stručna savjetnica iz Gradskog ureda za obrazovanje Sport i mlade, te Vesna Vrbanović Jančić i Mario Bošković, ravnatelji škola domaćina.

'U 26. sezoni Igara planiramo okupiti 100.000 djece i mladih u Hrvatskoj. Svjesni smo utjecaja i odgovornosti naše platforme prema djeci i mladima i ova nova edukativna kampanja je rezultat toga', izjavio je Tihomir Gudić, izvršni direktor Igara.

Nakon edukacije o važnosti zaštite okoliša, na redu su bila natjecanja na edukativnom poligonu. Mješovite ekipe pokazale su svoju sportsku spremnost, a najspretniji bili su ekipa Dinamo: Alek Pavičić, Tessa Fundić,Luka Bilić, Vita Predović i ekipa Lavovi: Fran Petar Boras, Ivan Mikulić, Lana Čuljak i Brigita Bušić.

Uz sportska natjecanja u 10 sportskih disciplina, te promicanje sporta i sportskog načina života, Plazma Sportske igre mladih provode i mnogobrojne edukativne aktivnosti.

Coca-Cola u Hrvatskoj i ove godine podržava nastojanja Plazma Sportskih igara mladih na području održivog razvoja sudjelovanjem u velikoj edukativnoj kampanji 'Zero Waste - Budi dio Igre - Čuvajmo naš planet'.

U sklopu kampanje organizirat će se 21 samostalni event po nacionalnom ključu (u svakoj županiji po jedan event) na kojima će sudjelovati djeca osnovnoškolske i srednjoškolske dobi, učitelji, nastavnici i građani.

Edukacijski moduli podijeljeni su u 4 cjeline:

  • 1) Zrak i voda - Vrste i izvori zagađivača, načini onečišćenja vode i zraka te zaštita vode i zraka od onečišćenja.
  • 2) Planet Zemlja, biološka raznolikost i klimatske promjene – raznolikost živog svijeta na Zemlji, klimatske promjene kao posljedica globalnog zatopljenja.
  • 3) Otpad – Recikliranje i ponovna uporaba neopasnog otpada, razumijevanje važnosti adekvatnog gospodarenja otpadom, razvoj navika primarne selekcije - odabir otpada, tehničko kreativno recikliranje - primjena odbačenog neopasnog otpada u proizvodnji novih korisnih predmeta.
  • 4) Zeleni poligon – Nova natjecateljska disciplina u sklopu Plazma Sportskih igara mladih, s motoričkim zadacima primjerenim dobi natjecatelja.

Ovom kampanjom Coca-Cola želi doprinijeti što pozitivnijem utjecaju na okoliš i pružiti rješenja za izazove povezane s ambalažom, u skladu s vlastitim višegodišnjim projektom Svijet bez otpada.

Tijekom prošlogodišnjih Igara, Coca-Cola u Hrvatskoj je provodila inicijativu prikupljanja ambalažnog otpada pod sloganom Recikliraj me. Pokloni mi novi život u sklopu koje su sudionici Plazma Sportskih igara mladih na odgovarajući način zbrinuli 16.425 boca u spremnike za odvojeno prikupljanje otpada.

Plazma Sportske igre mladih pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova. Otvorene su prijave za sve sportske discipline: mali nogomet, Coca-Cola Cup u nogometu, HEP rukometni turnir, Kinder turnir u uličnoj košarci, odbojci na pijesku, odbojci, Fide turnir u šahu, stolnom tenisu, Hrvatska pošta Cup u tenisu, Telemach Dan sporta). Pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci i sve slobodno formirane ekipe, ljubitelji zdravog načina života i druženja, a ne samo djeca koja se aktivno bave sportom. Prijave su otvorene na: www.igremladih.hr

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!