nova lica pod tornjem

Velike promjene u Ciboni; dosadašnji direktor Domagoj Čavlović podnio ostavku, a njegovu funkciju preuzeo Zadranin Mauro Lukić

11.10.2021 u 12:22

Bionic
Reading

Na Skupštini KK Cibona održanoj ovog ponedjeljka imenovani su novi članovi Skupštine kluba, formirani su Nadzorni odbor i Upravni odbor, izvršena su imenovanja njihovih članova te je prihvaćena ostavka dosadašnjeg direktora iz osobnih razloga, uz imenovanje v.d. direktora kluba.

U ponedjeljak je u Zagrebu održana sjednica Skupštine Košarkaškog kluba Cibona na kojoj su se članovima Skupštine Kluba, Krešimiru Gunjači, članu Uprave Erste Banke, Danielu Peršiću iz KK Cibona i predsjedniku KK Cibone Mladenu Bušiću, imenovanjem pridružili Ivan Artuković, predsjednik Uprave Franck d.d. i Jasmin Jurkovac, direktor prodaje u tvrtki Badel 1862. Podsjetimo kako su Franck i Badel 1862 uz Kraš od nedavno (ponovno) sponzori KK Cibona. Iz Skupštine je na osobni zahtjev otišao Vjekoslav Šafranić.

Tijekom Skupštine imenovani su članovi Nadzornog odbora KK Cibona Ivan Idžojtić i Velimir Vuga.

Formiran je i Upravni odbor KK Cibona u koji su imenovani Mauro Lukić, Saša Turkalj i Luka Krkoč.

'Zadovoljan sam provedbom novih imenovanja u tijela Kluba koja vidim kao veliki poticaj za još uspješniji razvoj i napredak KK Cibona. Pridružili su nam se iskusni stručnjaci za koje sam uvjeren kako će znanjem i liderskim vještinama doprinijeti uspješnom djelovanju Kluba. S druge strane, iako u potpunosti razumijem njegove osobne razloge, nisam nimalo sretan zbog ostavke direktora kluba. Unatoč nekim neprimjerenim vanjskim pritiscima i pojedinačnim prozivkama, mišljenja sam kako je direktor Čavlović bio glavno vezivno tkivo svih sastavnica Kluba te kako je, u iznimno turbulentnih osam godina za Klub ostvario puno bitnih doprinosa za KK Cibonu, kulminacija kojih se ponajbolje reflektira i na vrlo uspješan start nove natjecateljske sezone. Također nas je, zbog kandidiranja za novu odgovornu dužnost napustio dosadašnji član Skupštine i legenda hrvatskog borilačkog sporta, gosp. Vjekoslav Šafranić. Uz veliku zahvalnost za sve dobro što su njih dvojica učinili za naš Klub, želim im puno uspjeha u nastavku karijera', izjavio je nakon održane Skupštine predsjednik KK Cibone prof.dr.sc. Mladen Bušić.

Na skupštini je imenovan novi v.d. direktora KK Cibona Mauro Lukić s obzirom da je dosadašnji direktor Kluba Domagoj Čavlović podnio ostavku iz osobnih razloga.

Mauro Lukić rođen je u Zadru gdje je pohađao Gimnaziju Jurja Barakovića. Nakon srednje škole upisuje Pravni fakultet u Zagrebu koji završava u redovnom roku. Po stjecanju titule magistra prava na istom fakultetu upisuje i poslijediplomski studij međunarodnog javnog i privatnog prava. Tijekom studija Mauru Lukiću je dodijeljena dekanova nagrada zbog iznimnog javnog djelovanja. Osim navedenoga, pohađao je i niz edukacija na temu upravljanja i financija. Također Lukić je sudjelovao s KK Cibonom kao vanjski suradnik, a jedan od značajnijih projekata je implementacija GDPR-a u klupske pravne okvire.

Karijeru je započeo radom u Deloitte-u (pravni odjel) te u Agenciji za mobilnost i programe EU gdje je obavljao poslove pravnog savjetnika. Nakon stjecanja navedenog iskustva odlučuje se na karijeru u poduzetništvu te postaje suosnivač i direktor trgovačkog društva Armatus Prudentia d.o.o. koje se bavi savjetovanjem u poslovanju. Osim društva Armatus Prudentia d.o.o., je i suosnivač start up-a Creo Lab Group d.o.o. koje se bavi proizvodnjom ekoloških proizvoda.

Dosadašnji direktor KK Cibona Domagoj Čavlović povodom svoje ostavke obratio se članovima Skupštine te ujedno i navijačima, članovima i simpatizerima košarkaškog kluba Cibona sljedećim riječima:

'Poštovani!

Neposredno prije današnje Skupštine KK Cibona podnio sam ostavku iz osobnih razloga na mjesto direktora kluba koji su motivirani s jedne strane pat pozicijom u kojoj se nalazi Klub u odnosu na pojedina tijela iznad samog Kluba, a s druge strane iz razloga negativnih utjecaja na moju obitelj neprimjerenih pritisaka na mene kao direktora Kluba. Ne želeći da taj pritisak utječe na kolege iz Kluba, igrače, stručni stožer te na naše sadašnje i buduće partnere podnio sam ostavku želeći Klubu ostvarenje svih zacrtanih ciljeva i puno sportskih uspjeha. Ujedno se zahvaljujem svim suradnicima s kojima sam sve ove godine zajednički proživljavao poneke neželjene trenutke, ali i puno lijepih trenutaka zbog kojih će Cibona ostati zauvijek u mom srcu.

Zahvaljujem se predsjedniku Kluba prof. Bušiću i počasnom predsjedniku gosp. Mirku Novoselu na povjerenju koje su mi ukazali uz želju da ustraju u viziji, planovima i ciljevima koje su postavili u Klubu. Seniorskoj ekipi koju sam ovo ljeto zajedno sa Marinom i Vladom slagao, želim maksimalnu koncentraciju na izazove koji im dolaze i ostvarenje najviših momčadskih i osobnih ciljeva. Zbog sjećanja na sve one koji su tu bili prije nas, zbog podrške onima koji će tek doći i zbog poštovanja prema KK CIBONA!

Hvala.

Domagoj Ćavlović