LIGA PRVAKA - 1. KOLO

Velikani prema očekivanju, tek kiks Juventusa

16.09.2009 u 09:35

Bionic
Reading

Večeras su odigrane utakmice 1. kola nogometne Lige prvaka u skupinama A, B, C i D. Izuzev remija Juventusa, sve su ostale utakmice prošle prema očekivanjima. Hrvatski dvojac koji nosi Bayernov dres, Olić i Pranjić, nastupili su i protiv Maccabija

S dvije uvjerljive pobjede, u novu sezonu Lige prvaka krenuli su Bayern i madridski Real. Bavarci su se, istina, dugo mučili u Izraelu, a u sastavu njemačke momčadi bila su i dva hrvatska reprezentativca, Olić i Pranjić. Olić je igrao do 86. minute, te je u nekoliko navrata mogao i zatresti mrežu domaćina. Na njegovu sreću, promašaji nisu ispali 'preskupi', iako je trener Van Gaal jasno pokazao da neće imati razumijevanja ni za koga, pa čak ni za Riberyja, kojeg je izvadio nakon 64. minute.

Drugi njemčaki predstavnik koji je igrao u utorak, Wolfsburg, zahvaljujući hat-tricku Grafitea stigao je do debitantske pobjede u Ligi prvaka. Žrtva 'vukova' bio je moskovski CSKA.

Druga najuvjerljivija pobjeda večeri stigla je u Haifi gdje je madridski Real postigao čak pet golova. Ipak, trenera Pellegrinija može zabrinuti da se Zürich uspio vratiti nakon 0:3.

Engleski velikani, Chelsea i Manchester United ostvarili su minimalne pobjede, ali u obje momčadi, nedostajali su važni igrači u odnosu na prošlu sezonu. Chelsea je igrao bez Drogbe, dok 'crvenim vragovima', bez obzira na Fergusonova uvjeravanja, izuzetno nedostaje Cristiano Ronaldo.

Ipak, možda i najvredniju pobjedu ostvario je Milan na Velodromeu, gdje su 'crveno-crni svladali Olympiquea. Strijelac oba Milanova gola bio je veteran Inzaghi.

Skupina A

Juventus - Bordeaux 1:1
Maccabi Haifa - Bayern 0:3

Skupina B
Wolfsburg - CSKA Moskva 3:1
Bešiktaš - Manchester United 0:1

Skupina C
Zürich - Real Madrid 2:5
Marseille - Milan 1:2

Skupina D
Chelsea - Porto 1:0
Atletico - APOEL 0:0