SUPERSPORT HNL - 28. KOLO

Velika subota za najveći hrvatski derbi; evo gdje gledati okršaj Hajduk - Dinamo, ali i ostale dvoboje

30.03.2024 u 08:04

Bionic
Reading

Ove subote igraju se preostale tri utakmice 28. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige. U petak su kolo otvorili Istra 1961 - Lokomotiva 0:0 te Slaven Belupo i Osijek 0:1

VARAŽDIN - GORICA (14.50 sati, MAXSport 1, MAXtv)

Današnji program na terenima HNL-a otvara se u Varaždinu. Rezultatskog imperativa nemaju ni jedni ni drugi, no momčad iz Velike Gorice ipak je imala negativan niz. I smjenila je trenera. Sada je na novom, Rajku Vidoviću da opravda povjerenje čelnika kluba.

'Dosta nam je igrača nedostajalo, ali možemo biti i ponosni na činjenicu da imamo toliko reprezentativaca. Svi koji su bili tu bili su zdravi i dobro smo radili, odmorili se i napunili baterije. Prijateljsku utakmicu protiv Rogaške dobro smo iskoristili, isprobali jedan novi sustav, tako da sam zadovoljan odrađenim. U dobrom ozračju dočekujemo Goricu, koja dolazi s novim trenerom i sigurno će biti novih ideja, zahtjeva i energije, ali dolazimo u fazu da hoćemo biti stabilni, da hoćemo što više raditi na sebi da poboljšamo svoju izvedbu i nametnuti se, da se drugi više bave nama', rekao je trener i sportski direktor Varaždina Nikola Šafarić.

Što se Gorice tiče, dovoljno je pročitati najavu novog trenera Vidovića, pa da se shvati kako će se već u Varaždinu krenuti po pobjedu.

'Mogu reći da dosta poznajem Goricu, pratim HNL i često sam dolazio na utakmice u Veliku Goricu. Smatram da je riječ o kvalitetnoj momčadi koja je imala peha, ali normalno je da se takve stvari događaju, da dolazi i do pada forme. Međutim, vjerujem u ovu momčad jer su to dečki koji su ranije pobjeđivali Dinamo, Hajduk, Rijeku, Osijek... I sigurno nisu zaboravili igrati. Sada je potrebno da uložimo dodatne napore i uz pošten i kvalitetan rad vratimo Goricu na put na kojem je bila'.

RUDEŠ - RIJEKA (17 sati, MAXSport 1, MAXtv)

Posljednjeplasirani Rudeš dočekuje vodeću Rijeku. Momčad iz zapadnog dijela Zagreba već se pomorila s ispadanjem, ali mislim 'skupo prodati kožu'.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

'Tri kluba na vrhu su izjednačena, i ta će trka trajati do posljednjeg kola. Znamo što nas čeka protiv Rijeke, puno smo puta igrali protiv nje. Evo, i sada nedavno u Kupu, u kojem nam je presudio euro-gol Galešića. Bili smo dobri tijekom te utakmice, te se nadam da ćemo ponoviti isto izdanje, da ćemo biti na našem maksimumu', rekao je Rudešov trener Davor Mladina.

Rijeka prepuna ambicija dolazi u Kranjčevićevu. Za Rijekinog trenera Željka Sopića ne postoji lagan suparnik, a samo tako može razmišljati o tri boda.

'Za svakog protivnika se pripremate pozorno, neki igrači će dobiti više šanse u ovoj prvoj utakmici, neki više protiv Lokomotive, neki protiv Hajduka... Podijelit ćemo vrijeme, no rezultat ne smije patiti. Slično smo napravili i u Kupu protiv Rudeša, nismo počeli s najboljih 11, što ne znači da nećemo sada početi tako, po meni je ovo jako bitna utakmica. Igramo za tri boda, nema nikakve razlike u ovom susretu i onom protiv Hajduka. Sada nam je cijeli fokus na Rudešu, kada prođe ta utakmica okrenut ćemo se na sljedeću'.

  • +3
27. kolo SuperSport HNL-a, Slaven Belupo - Rijeka Izvor: Pixsell / Autor: Damir Spehar/PIXSELL

HAJDUK - DINAMO (19.30 SATI, MAXSport 1, MAXtv)

Najveći hrvatski derbi, pred punim Poljudom, ovog puta ima veliku važnost. Jer ukoliko Rijeka pobijedi Rudeš, a što se smatra gotovo - odrađenim poslom, jasno je da bi iz sraza Hajduka i Dinama gubitnik praktički ispao iz utrke za naslov prvaka. svjesni su toga i oba trenera.

Evo razmišljanja Hajdukovog trenera Mislava Karoglana.

Svi mogu i moraju. Svi su u konkurenciji. Najbitnije je u subotu. Nama realno igraju samo tri boda. Postoji plan, nije to izaći s 12 napadača, ali plan je biti agresivan od prve minute. Treba pameti, i plan A, B i C. Neće prvenstvo biti definirano nakon derbija. Budite uvjereni da će se gubiti bodovi, ali za nas su tri boda imperativ'.

A evo što od derbija očekuje Sergej Jakirović, Dinamov strateg.

'Očekuje nas jako važna utakmica, nosi kao i ostale tri boda, ali svjesni smo koliko je važna. Sutra moramo biti na iznimno visokom nivou, da uzmemo tri boda. Hajduk ima svoje ciljeve, ali mi držimo trenutno sve u svojim nogama. Želimo odigrati dobro, a i moramo biti na pravom nivou da dobijemo. Prvenstvena utakmica je prva, sigurno da je to neobično, ali takav je raspored i to moramo poštovati', rekao je Jakirović.