POLICIJA PROMIJENILA PLAN

Najžešći Dinamovi navijači, njih 1400, u koloni stižu pred Poljud

29.03.2024 u 14:28

Bionic
Reading

Najveći hrvatski derbi, koji se ove subote igra na Poljudu od 19.30 sati (MAXSport 1, MAXtv), između Hajduka i Dinama, već dugo nije imao ovakvu 'težinu'. Jer i Hajduk i Dinamo u lovu su na vodeću Rijeku, i izostanak pobjede, jedne i druge, praktički bi izbacio iz utrke na naslov

Puni Poljud dočekat će u subotu igrače Hajduka i Dinama. Naravno, puno više bit će domaćih navijača, ali svoje će mjesto na tribini naći i oko 1400 Bad Blue Boysa.

No, za razliku od prijašnjih godina, ovog puta će njihov prijevoz od Dugopolja, odnosno s izlaza s auto-ceste, do poljudskog stadiona biti organiziran drugačije. Prije su Dinamovi navijači ostavljali osobna vozila uz kućice te bi ih Prometovim autobusima prevozili do stadiona.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Ovog puta, gostujući će navijači do stadiona doći osobnim automobilima. Zašto?

'Nije nam stigao zahtjev od Hajduka, a njima inače isti šalje policijska uprava. Odlučili su kako će za gostujuće navijače tražiti drugi način prijevoza. Od nas su zatražili samo dva autobusa koja će biti u pričuvi, u slučaju izvanredne situacije. Prije bi ih naši autobusi čekali na naplatnim kućicama u Dugopolju. Tamo bi parkirali svoje automobile i mi bismo ih prevezli do stadiona', rekao je za Slobodnu Dalmaciju Andrija Kalinić, voditelj službe za komercijalne poslove.

Ovaj put, situacija će biti drugačija...

'Ovo nije naše odbijanje, nego je takva odluka policije. Javili su nam da ovaj put neće koristiti naše usluge. Žele samo dva autobusa u rezervi ako dođe do kvara ili izvanredne situacije'.

Inače, kako kažu iz Prometa, njima je ovo i olakšanje, jer su u prethodnim slučajevima navijači često znali učiniti štetu u busevima.

Policija je stoga odlučila da će Boysi vozilima doći skroz do stadiona, što iziskuje brojne dodatne sigurnosne probleme. Međutim, sve to skupa će utjecati i na navijače Hajduka, jer i oni trebaju doći do stadiona. I sada se derbi na Veliku subotu pretvorio u organizacijsku noćnu moru.

'Ulazi na stadion odnosno prsten stadion se otvaraju od 16.30 sati. Ulica Put Supavla (ona koja vodi od Jokera prema Poljudu, nap.a.) će odlukom Ministarstva unutarnjih poslova od 15.30 sati biti zatvorena za sve, za vozila i za pješake, osim za vozila s propusnicama zbog prihvata gostujućih navijača. To će trajati sve do obustave osiguranja. Tim koridorom mogu proći samo vozila osoba s propusnicama. Zbog istog razloga naš Fan shop, Odjel za članstvo i Welcome desk radit će samo do 15 sati zbog toga što navijači neće moći ući u ovaj uži krug stadiona', poručili su iz Hajduka.