SEHA LIGA

Velika promjena u regionalnoj rukometnoj ligi; evo u kojoj je skupini završio Zagreb, a u kojoj Nexe

19.07.2019 u 18:19

Bionic
Reading

Nakon osam sezona mijenja se sustav natjecanja u regionalnoj rukometnoj SEHA Gazprom ligi. Od ove sezone klubovi će igrati u dvije skupine po šest momčadi

'Nakon što se odigra po deset utakmica u svakoj skupini igrat će se doigravanje, a potom završni turnir četiri najbolje momčadi. Novi sustav smanjit će broj utakmica u ionako prenatrpanom kalendaru natjecanja', poručio je predsjednik SEHA lige Mihajlo Mihajlovski.

Prošle sezone u SEHA ligi je nastupalo deset klubova, a ove sezone će ih biti 12. U ligu se vraća mađarski Veszprem, a igrat će i kineska momčad Beijing Sport University koju vodi Vlado Šola. Kinezi će domaće utakmice igrati u Zagrebu.

Nove momčadi su i Motor Zaporožje, Grundfos Tatabanya, Eurofarm Rabotnik i Metaloplastika.

I ove sezone Hrvatska će imati dva predstavnika. Nexe će igrati u skupini A, dok je PPD Zagreb u skupini B.

Sezona počinje 3. rujna, a naslov prvaka branit će skopski Vardar.

  • +5
RK Zagreb - PSG, 3. kolo rukometne Lige prvaka, 2018/19. Izvor: Cropix / Autor: Ranko Suvar / CROPIX

Prve dvije momčadi iz svake skupine izborit će direktan plasman u četvrtfinale, dok će preostale momčadi igrati u osmini finala za još četiri karte u četvrtfinalu.

Pobjednici četvrtfinalnih ogleda izborit će plasman na Final Four.

SKUPINA A Vardar (S.Mak), NEXE (HRV), Tatran Presov (Slk), Vojvodina (Srb), Grundfos Tatabanya (Mađ), Motor Zaporožje (Ukr)

SKUPINA B PPD ZAGREB (HRV), Meškov Brest (Blr), Eurofarm Rabotnik (S.Mak), Metaloplastika (Srb), Telekom Veszprem (Mađ), Beijing Sport University (Kina)