neočekivana odluka

Hrvatski se reprezentativac borio za naslov prvaka Europe, a sada će karijeru nastaviti u redovima drugoligaša

15.07.2019 u 13:49

Bionic
Reading

Mnoge je začudila odluka Filipa Ivića (26) koji napušta momčad poljskog Kielcea da bi karijeru nastavio u redovima njemačkog Gummersbacha koji je na kraju ove sezone ispao iz prve lige. Svima je jasno kako golman hrvatske reprezentacije vrijedi puno više, ali...

Filip Ivić (26) još je početkom ove godine s - tada još uvijek njemačkim prvoligašem - Gummersbachom potpisao dvogodišnji ugovor. Bila je to logična odluka nakon što je iz redova PPD Zagreba otišao u poljski Kielce i tri godine (od 2016. do 2019. godine) više nego uspješno branio za jednu od najjačih europskih momčadi.

Ove je sezone Filip Ivić s Kielceom bio i na Final Fouru rukometne Lige prvaka, no nisu izabranici Talanta Dušebajeva uspjeli otići do samog kraja. Nekako u isto vrijeme započeli su i problemi za popularnog 'Karate Kida' jer njegov budući klub Gummersbach počeo je nekontrolirano tonuti te je na kraju ispao iz lige!

Napomenimo kako je Gummersbach osvajač 12 bundesligaških titula, jedan je od najvećih njemačkih rukometnih klubova, ali ove je sezone rezultatski krahirao. I s te se strane Filip Ivić osigurao jer je u ugovoru imao klauzulu prema kojoj može pregovarati s drugim klubovima ako Gummersbach ispadne iz Bundeslige. A baš se to i dogodilo!

Pokušavao je Filip Ivić pronaći novi angažman, ali tržište je ograničeno, posebice što se tiče najjačih momčadi, a još i više kad se gledaju ukupne plaće i ugovori golmana. Uz sve to one najveće momčadi 'slažu' se i po dvije, tri sezone unaprijed te manevarskog prostora praktički niti nema.

  • +11
Kvalifikacijska rukometna utakmica za Euro 2020, Hrvatska - Belgija Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Zato je nakon nekoliko tjedana Filip Ivić donio najlogičniju odluku - potvrdio je svoj dvogodišnji ugovor s Gummersbachom.

'Transfer je postao moguć jer smo se Filipu približili po pitanju njegovih financijskih zahtjeva', otkrio je direktor Gummersbacha Christoph Schindler.

I tako je Filip Ivić, samo mjesec i nešto sitno dana nakon što je s Kielcem igrao na Final Fouru Lige prvaka, potpisao ugovor s - DRUGOLIGAŠEM! Dobra je strana ove priče ta što će sigurno imati dovoljnu minutažu na golu te će spreman dočekati pripreme reprezentacije i nastup na EP-u početkom sljedeće godine, a uz to njemačka Druga liga je često jača od većine ostalih prvih rukometnih liga u Europi.

Ima još dobrih stvari, u Gummersbachu će igrati uz svog prijatelja, suigrača iz reprezentacije i PPD Zagreba Tina Kontreca.