BRILJIRA ZADNJE DVIJE SEZONE

PSG realizirao novi strašan transfer; ovog rukometnog majstora dobro je upoznala i hrvatska javnost

17.07.2019 u 13:56

Bionic
Reading

Najbogatiji rukometni klub svijeta PSG potpisao je još jedno veliko ime, od sezone 2020/21. dres pariške momčadi nosit će španjolsko krilo Ferran Sole (26)

Parižani dominiraju u Francuskoj, ali trofej koji toliko dugo čekaju – za pobjednika Lige prvaka, uporno im izmiče. PSG bez obzira na silna financijska ulaganja i dolaske brojnih zvijezda nikada nije otišao do kraja u najjačem klupskom natjecanju.

No katarski vlasnici ne odustaju pa i dalje dovode velike igrače za koje se nadaju da će ih odvesti do europskog vrha. Posljednje ime koje je stavilo potpis i vezalo se uz francuskog prvaka je Ferran Sole.

Ovaj Španjolac je od 2016. u Toulouseu za koji će odigrati i sljedeću sezonu (2019/20.), a zatim će se preseliti u redove PSG-a s kojim je potpisao ugovor na tri godine (2020-23.).

O kakvom je igraču riječ dovoljno govori informacija da je iz prvog sastava španjolske reprezentacije na desnom krilu istisnuo Balaguera i Tomasa, a dobro ga je upoznala i hrvatska rukometna javnost.

  • +10
Španjolski rukometaš Ferran Sole Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Naime, ovaj rukometaš bio je jedan od najboljih pojedinaca Španjolske koja je 2018. na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj osvojila zlato. Sole je bio uvršten u najbolju sedmorku turnira, bio je i peti strijelac natjecanja te najbolji topnik u redovima Španjolaca.