gdje je tu modrić?

Velika čistka u Realu; pola udarne momčadi na odlasku, a navijači zazivaju samo jednog igrača

21.03.2019 u 10:35

Bionic
Reading

Madridski Real u rezultatskom smislu proživljava jednu od neuspješnijih sezona. Jer osim naslova klupskog svjetskog prvaka, od ostalih trofeja nije uzeo ništa. Doduše, postoje još teoretski izgledi za osvajanje La Lige, ali u tu teoriju vjerojatno ne vjeruje nijedan navijač 'kraljevskog kluba', s obzirom na velikih 12 bodova zaostatka za vodećom Barcelonom

Kada Real u jednoj sezoni promijeni tri trenera, jasno je da je rezultatska kriza dostigla vrhunac. A to se na Santiago Bernabeuu dogodilo ove sezone. Julen Lopetegui je počeo, Santiago Solari ga zamijenio, a njihov posao nastavio Zinedine Zidane.

Legendarni Francuz, koji je prošle sezone donio i treći uzastopni naslov europskog prvaka, očito je dobio težak posao jer sada sezonu treba privesti kraju, ali i napraviti 'generalku' u Realovoj svlačionici.

  • +8
Real Madrid - Barcelona, Primera, 2018./19. - EPA Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Rodrigo Jimenez/EPA

Malo je vremena, puno posla, a pitanje je koliko će novca imati na raspolaganju. Međutim, Zidaneov kapacitet je velik i stoga ne iznenađuje Perezova odluka da 'klekne' i vrati ga na klupu.

Iako se Zidane još uvijek ne izjašnjava, jer nije ni vrijeme ni mjesto, dobro informirani novinari Marce, koja služi kao Realovo glasilo, spominju nekoliko igrača na koje se ne računa u novoj sezoni. A to su napadač Karim Benzema, Raphael Varane, Isco i Gareth Bale.

Francuski napadač će na kraju sezone završiti svoj desetogodišnji boravak u Real Madridu. S njim su već navodno obavljeni razgovori i Real mu neće stajati na putu u izboru novog kluba, a interes je već pokazao PSG.

Raphaela Varanea povezuje se s Manchester Unitedom i Liverpoolom. Navodno ga 'kraljevi' pokušavaju iskoristiti za dovođenje Sadija Manea s Anfielda, a igrač ima veliku želju za odlaskom. Za Garetha Balea postoji zanimanje iz engleske Premier lige, ali i minhenskog Bayerna, dok je četvrti izvjesni putnik s Bernabeua Isco.

Fantastični ofenzivni veznjak miljenik je Zidanea, ali s obzirom na teške mjesece dok je Real vodio Solari, čini se kako je i njemu želja otići iz Reala. Uz ove 'sigurne' odlaske, spominju se imena Kelyora Navasa i Tonija Kroosa.

Naravno, ako ovi igrači odu, jasno je da Realu treba 'nova krv'. I Marca je zato svojim čitateljima ponudila nekoliko imena. A njihov izbor je vrlo kategoričan.

U anketi koju je ispunilo preko 200.000 Realovih fanova apsolutni pobjednik je Kylian Mbappe. Njega se već neko vrijeme spominje kao pojačanje, za koje će Perez - ako treba - isplatiti i rekordnih 300 milijuna eura.

Čak 79 posto čitatelja htjelo bi Francuza u svojoj momčadi, čime su Neymar i Harry Kane ostali u drugom planu.

Na poziciji braniča najveći broj glasova osvojio je Ajaxov Matthijs de Ligt, 70 posto. Zanimljivo je da je za poziciju lijevog beka najviše glasova dobio nogometaš Chelseaja Marcos Alonso, ispred Bayernova Davida Alabe.

Paul Pogba je pomeo konkurenciju kada su u pitanju veznjaci, a na poziciji playmakera apsolutni pobjednik je Eden Hazard, koji je dobio 70 posto glasova.

Zanimljivo, ni u jednoj od ovih 'križaljki' ne spominje se ime našeg Luke Modrića. Jer očito su svi svjesni toga koliko je kapetan hrvatske reprezentacije važan kotačić u ovom stroju, bez obzira na njegove 34 godine. Ali čudi nas da nigdje, iako je navodno dogovoreno produženje ugovora, ono još nije potpisano. A prema starom ugovoru - Modrić je uz Real vezan 'samo' do lipnja 2020. godine.

Zinedine Zidane će od predsjednika Florentina Pereza dobiti čak 400 milijuna eura za nove igrače, ali s obzirom na prodaju dijela svog igračkog kadra, taj bi se iznos mogao itekako povećati. Stoga su sve ove najave i moguće. Ne tvrdimo i realne.