nesretni lukas

Već je mogao zaraditi milijune, ali ostao se razvijati na Kajzerici, a sada je zadobio ozljedu koja bi mu mogla preusmjeriti karijeru

12.07.2022 u 06:41

Bionic
Reading

Sjajni mladi nogometaš, 19-godišnji Lukas Kačavenda, koji igra na poziciji ofenzivnog veznog, ali može i na preostale dvije pozicije u sredini terena, vrlo vjerojatno najveći je pehist ljetnih priprema hrvatskih prvoligaških nogometaša

On je bio najnoviji Lokomotivin dragulj, kojeg je još tijekom zime htjela kupiti Genoa za 8,5 milijuna eura. No, Lukas Kačavenda izabrao je ostanak u Hrvatskoj te razvitak u okruženju u kojem se sjajno osjeća.

Pri kraju prošle sezone špekuliralo se da bi mogao preseliti u Dinamo, ali ostao je među Lokosima, i s njima odrađivao pripreme za novu sezonu, u kojoj je trebao napraviti još taj jedna mali iskorak.

Međutim, u sekundi mu se život okrenuo.

Tijekom treninga u Nizozemskoj, gdje je bio s klubom na pripremama, ozlijedio je koljeno, a dodatne su pretrage potvrdile da se radi o pucanju prednjih križnih ligamenata, zbog čega će morati na operaciju, a potom i višemjesečni oporavak.

Kako sada stvari stoje, sumnja se da ga na terenu neće biti prije Nove godine, odnosno tek kada krene drugi dio SuperSport Hrvatske nogometne lige.

Prava šteta, jer Kačavenda je trebao biti novo veliko ime hrvatskog nogometa. Naravno, može biti i dalje, ali ovo je ozljeda koja će sigurno ostaviti traga. Ali prije svega, oduzeti mu vremena.

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.