svečanost dala rezultate

Vatreno srce ponovo ujedinilo Hrvatsku oko reprezentacije: Djeci prikupljena značajna sredstva

13.11.2018 u 21:13

Bionic
Reading

U dvorani hotela Westin održana je ovog utorka svečanost s ciljem da Zaklada Vatreno srce prikupi sredstva za nabavu kirurških instrumenata za Kliniku za dječje bolesti Zagreb te za akciju Korak u život, s izbornikom Zlatkom Dalićem i hrvatskim reprezentativcima u glavnoj ulozi...

Ove godine radilo se o nabavi kirurških instrumenata za Kliniku za dječje bolesti Zagreb te o akciji Korak u život, koja pomaže osiguravanju stipendija za školovanje djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

'Željeli smo pomoći ne samo na nogometnom terenu nego i kroz ovakvu akciju,' izjavio je Zlatko Dalić na svečanosti.

U sklopu bogatog programa u Kristalnoj dvorani Hotela Westin organiziran je i call centar u kojem su sudjelovali hrvatski reprezentativci, kao i mnoga druga poznata lica iz javnog života.

  • +27
Poznati na humanitarno-donatorskoj večeri zaklade Vatreno srce Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec

'Ponosan sam što kao reprezentacija već godinama pomažemo potrebitoj djeci kroz Zakladu Vatreno srce. Mislim da smo prema najmlađima svi najosjetljiviji i da upravo djeca najviše trebaju našu pomoć pa je i ovogodišnja akcija usmjerena prema njima. Puno mališana igra puno važnije životne 'utakmice' nego smo mi igrali na Svjetskom prvenstvu te je naša uloga pomoći im u tome koliko god možemo,' naglasio je kapetan Luka Modrić.

Upravni odbor Zaklade Vatreno srce u kojem su kapetan reprezentacije Luka Modrić, izbornik Dalić te liječnici Zoran Bahtijarević, Boris Nemec i Josip Paladino, odlučila je da ove godine pomoć u jednakim iznosima dodijeli Klinici za dječje bolesti Zagreb te akciji Korak u život.

Zakladu Vatreno srce osnovali su 2008. tadašnji izbornik Slaven Bilić i od tada se naši nogometni reprezentativci uključuju u razne humanitarne akcije, a posljednja donatorska večer održana je 2012. godine kada je izbornik bio Igor Štimac.

U sat vremena gotovo 60 tisuća poziva građana zabilježili su organizatori pa možemo reći da su hrvatski nogometaši još jednom ujedinili naciju.

Cijena poziva je 6,25 kuna, a broj je aktivan sve do 3. prosinca. Svi koji žele darivati djecu mogu to napraviti na broj 060 9004.