I S MANJIM PRORAČUNOM

Vaterpolisti Mladosti u lovu na četiri trofeja

03.09.2009 u 15:42

Bionic
Reading

S novim trenerom Emilom Nikolićem i bitno izmijenjenim igračkim kadrom vaterpolisti Mladosti pokušat će ove godine doći do trona u sva četiri natjecanja u kojima nastupa

Dopredsjednik kluba i v.d. direktora Mladosti Boško Lozica izjavio je kako su dobro posložili ekipu s obzirom da su na raspolaganju imali 30 posto sredstava manje nego prošle sezone.

Lozica je predstavio i nove ljude u vodstvu kluba u kojem će ove godine pomoćnik Emilu Nikoliću biti Vjekoslav Kobešćak, novi sportski direktor je Milorad Damjanić, dok je legendarnog tajnika Ivu Markovića, koji je otišao u mirovinu, zamijenio novinar Nikola Stojadinović.

Bivši trofejni trener Juga Emila Nikolića smatra da će mu trebati dvije godine napornog rada, ali vjeruje da su: Ivo Brzica, Duje Živković, David Babić, Boris Letica, Antonio Petković, Ivan Milaković, Krešimir Zubčić, Marko Martinić, Frano Karač, Petar Muslim, Igor Hinić, Ivan Buljubašić, Josip Pavić, Luka Lončar, Ivan Pisk, Luka Raić, Matija Panić, Mirza Kučević, Ante Vukičević i Marko Pavićić, sposobni već ove godine odigrati značajnu ulogu u Jadranskoj ligi i Euroligi, a posebice u domaćem ligaškom natjecanju i Kupu gdje će biti dostojan protivnik Jugu.

Vjekoslav Kobešćak je kazao da među 20 igrača, nakon puno godina, ima čak devet vaterpolista koji su vaterpolo naučili u Mladosti.

Pisk, Raić i Panić su vratari koji su zbog boljih treninga priključeni prvoj momčadi, dok su Mirza Kučević i Ante Vukičević ponajbolji vanjski igrači u reprezentativnim selekcijama, a Marko Pavičić, mogao bi već ove godine zaigrati na pozicijama beka i centra na posudbu u najboljem slovenskom klubu Kopru.

Po riječima novog kapetana Mladosti i ponajboljeg centra svijeta Igora Hinića svi igrači, posebno oni stariji, moraju pomoći treneru Nikoliću da što prije uigra ekipu, dok je za ljevorukog Krešimira Zubčića igranje u Mladosti idealna prigoda da se nametne izborniku Ratku Rudiću na 'uvijek deficitarnoj desnoj strani'.