ČEKA IH TEŽAK POSAO

Varaždinci zaradili 300.000 eura, ali odlazi Šafarić?

05.08.2011 u 17:29

Bionic
Reading

Malo je nedostajalo da nogometaši Varaždina prirede jedno od najvećih iznenađenja u 3. pretkolu Europske lige

No, bukureštanski Dinamo ipak je bio prevelik zalogaj. Iako su Rumunji u Varaždinu slavili s 2:1, te s ukupnih 4:3 izborili plasman u kvalifikacijsko kolo, ostala je velika žalost za propuštenom prilikom.

'U prvoj utakmici u Bukureštu nije pobijedila bolja momčad, a to je bio Dinamo. No, dajem si za pravo da kažem kako ni u Varaždinu nije slavila bolja momčad. U drugom smo poluvremenu zagospodarili terenom, potjerali protivnika na njihovu polovicu, nedostajao je tek pogodak', vidno je razočaran nakon utakmice bio trener Varaždinaca Samir Toplak.

Veliki hendikep bila je i ozljeda kapetana Davora Vugrinca, koji se u poluvremenu više nije vraćao na travnjak.

'Za njega nemamo zamjenu! Ozlijedio je zadnju ložu. Za nedjelju utakmicu protiv Zadra je izgubljen, a moguće je da ga neće biti dva do tri tjedna'.

Zanimljivo, iako je Varaždin igrao utakmicu desetljeća, na tribinama nije bilo predsjednika Zlatka Horvata, kao ni njegovih zamjenika. Europa je donijela tek osvježenje na klupskom računu. Plasmanom u 3. pretkolo klub je zaradio 270 tisuća eura, te je otprilike još tolika, ali u kunama, zarada od sponzora i prodanih ulaznica. Dan nakon ispadanja iz Europske lige donio je povratak u surovu stavrnost.

'Čeka nas grčevita borba za opstanak. Protiv Zadra nas spašavaju jedino tri boda. Samo da ne bude novih neplaniranih odlazaka igrača', zaključio je Toplak.

Naime, ne psotignu li dogovor oko isplate dugovanja, na izlaznim će se vratima među prvima naći Šafarić i Aganović.