STIŽE VEĆ NA ZIMU

Van Gaal potrošio kao nitko prije, a sada želi njega!

03.09.2014 u 07:00

Bionic
Reading

Louis van Gaal, novi trener Manchester Uniteda, ovoga je ljeta odobrio transfere u iznosu od 196 milijuna eura, što je svojevrstan svjetski rekord. No, i dalje nije zadovoljan, pa je odredio koji je igrač prioritet za zimski prijelazni rok. Riječ je o igraču kojeg je donedavno vodio u nacionalnoj selekciji

Kako piše britanski Guardian, središnji vezni igrač Rome, Kevin Strootman, koji zbog ozljede nije mogao igrati za Nizozemsku na Svjetskom prvenstvu, ipak je dovoljno osvojio srce sada bivšeg izbornika Oranja, kako bi postao prvi meta za zimski prijelazni rok Uniteda.

Navodno je već ostvaren kontakt između dva kluba, a u medije je procurila vijest kako bi odšteta za ovog veznog igrača trebala iznositi oko 30 milijuna funti. Strootman je 25 puta nastupio za nizozemsku reprezentaciju, a u Romu je došao prošlog ljeta za iznos od 20 milijuna eura iz PSV Eindhovena.

Riječ je o igraču koji je svojevrsni univerzalac u veznom redu, sposoban pridonijeti u oba smjera igre, točno tip igrača kakav sada nedostaje Van Gaalu, pogotovo s obzirom na frekventne ozljede Michaela Carricka.

Podsjetimo, tijekom ljetnog je prijelaznog roka Van Gaal potrošio 196 milijuna eura na redom ove igrače: Angel di Maria, Luke Shaw, Ander Herrera, Falcao, Macos Rojo, Daley Blind.