LUDILO NA MESTALLI

Valencia priželjkuje pad bogatog PSG-a

12.02.2013 u 10:49

Bionic
Reading

Pod Ernestom Valverdeom Valencia izgleda sve ozbiljnije i bilježi sve bolje rezultate pa je narastao optimizam uoči utakmice Lige prvaka protiv PSG-a

Valencia – PSG, utorak, 12. veljače, 20:45, Arenasport 2
Crna mrlja na Valverdeovom boravku tek je težak domaći poraz protiv Real Madrida, ali ostali rezultati bude vjeru kod navijača 'šišmiša'. Za vikend je Valencia po drugi put u tri kola do pobjede došla u sudačkoj nadoknadi, pa teško da više možemo govoriti o sreći koja prati ovu momčad.

Gledajte uživo!

Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose utakmica Lige prvaka uživo pratiti u sklopu tog community portala. Spomenute utakmice možete gledati i na Match.tportal.hr (pay per view online servis) te u svega nekoliko poteza možete osigurati užitak gledanja još jednog spektakla Lige prvaka.

Korisnici usluge MaxTV To Go (usluga web & mobile) također mogu utakmice gledati na svom mobilnom uređaju ako se u trenutku dok traje utakmica nalaze na putu. Više informacija potražite OVDJE.

'Nema pravog trenutka za ovakvu utakmicu, za ovakve stvari se živi bez obzira na trenutnu formu, iako moram priznati da sam zadovoljan da u nju ulazimo sa samopouzdanjem i moralom na visini. Igramo protiv PSG-a koji je kvalitetna ekipa sa vrhunskim igračima i mislim kako nikome ovdje nije potrebna neka dodatna motivacija. Što je cilj? Cilj je prolazak u sljedeću fazu natjecanja, iako je PSG favorit u ovom dvoboju. Ja se sigurno neću zadovoljiti time da Valencia ostavi dobar dojam i na kraju ispadne. Idemo po pobjedu na Mestalli kako bi nam u uzvratu bilo lakše,' najavio je dolazak francuskog kluba domaći strateg Ernesto Valverde, a prenosi dvoznak.com

Većih problema s izostancima Valverde danas neće imati. Španjolski trener ne može računati na duže vremena ozlijeđenog Mathieua, dok zbog suspenzije pravo nastupa nema bek Antonio Barragan. Utakmicu protiv Celte na klupi su proveli Joao Pereira, Victor Ruiz i Diego Alves, ali njih trojica se sigurno vraćaju u prvih 11. Posljednjih dana lakša je povreda mučila Allyja Cissokhoa, ali bi trebao biti spreman za susret na Mestalli.

Valverdea brinu kartoni s kojima u današnju utakmicu ulaze Vicente Guaita i Tino Costa koji bi u slučaju sankcije na Mestalli morali propustiti uzvrat u francuskoj prijestolnici.

PSG se vraća euro-natjecanju u odličnoj situaciji. Dva kiksa Lyona u zadnja dva ligaška kola otvorila su im velikih šest bodova prednosti na vrhu, pa Valencii mogu posvetiti punu pozornost.

Trener Ancelotti 'jokera' je počeo koristiti već u petak protiv Bastie, kad je na klupi ostavio četiri-pet prvotimaca, uključujući i najvažnije, Matuidija i Ibrahimovića. Ostatak družine s borbenim Korzikancima se mučio skoro sat vremena, ali kad ih je Menez načeo preciznim udarcem iz daljine, ostatak posla je bio rutina.


Impresivna serija, započeta zadnjim nastupom u Ligi Prvaka protiv Porta, trenutno iznosi 12 bez poraza - 11 pobjeda i remi. Nisu uvijek briljirali, ali ako je suditi po prošlotjednom gostovanju u Toulouseu (u sastavu vrlo sličnom današnjem), može se govoriti i o top-formi.

TRENER VALENCIJE
Nema pravog trenutka za ovakvu utakmicu, za ovakve stvari se živi bez obzira na trenutnu formu

'Mislim da nismo favoriti, sve je potpuno otvoreno. Valencia je povratila formu, imaju kvalitetne igrače i odlično su organizirani,' okrenuo je 'pilu naopako Talijan, te dodao:

'Utakmica će biti taktička, a ne fizička. Jedni i drugi smo kompaktni - istina je da smo mi jaki iz kontre jer imamo brze igrače u ofanzivi, ali znamo igrati i na posjed.'

U odnosu na petak, vratit će u sastav najmanje četvoricu: Jalleta, Matuidija, Lavezzija i Ibrahimovića. Sakho se pridružio nešto kasnije zbog obiteljskih obveza pa bi novi start u sredini obrane mogao dobiti Armand, koji se tamo zasad solidno snalazi. Out ostaju Silva, Motta, te Beckham, čiji je debi najavljen za Sochaux.

PSG - Dinamo 4:0