hoće li ga smijeniti?

Vahid Halilhodžić odveo je Maroko na Svjetsko prvenstvo, a sad je doživio težak udarac: Nitko nije nezamjenjiv, pa ni on...

07.04.2022 u 19:57

Bionic
Reading

Bivši trener zagrebačkog Dinama Vahid Halilhodžić (69) ispisao je nogometnu povijest plasiravši se na SP s četiri različite reprezentacije. Legendarni je Vaha izbornik Maroka, no nakon posljednjih izjava čelnika tamošnjeg saveza pitanje je hoće li voditi Lavove s Atlasa u Kataru krajem ove godine

'Vahid Halilhodžić ima podršku Nogometnog saveza Maroka. Ipak, ni on, kao ni ja ili bilo tko drugi nismo nedodirljivi i nezamjenjivi. Uvelike radimo na tome da se neki igrači vrate u reprezentaciju. Postoje problemi koji se mogu popraviti i bit će popravljeni kako bi se Mazraoui, Ziyech, Hamdallah i ostali vratili u reprezentaciju', kazao je predsjednik Nogometnog saveza Maroka Fouzija Lekjaa.

Izjava je to koja je uzburkala nogometne vode u Maroku jer je Halilhodžić zbog nediscipline iz reprezentacije još ranije potjerao najveće zvijezde - Hakima Ziyecha, Noussaira Mazraouija te Abderrazaka Hamdallaha.

I bez njihove pomoći Vaha je s Marokom izborio nastup na SP-u u Kataru i to u skupini s Hrvatskom, Kanadom i Belgijom. No, marokanska javnost i navijači ne mogu mu oprostiti svađu s najvećim zvijezdama nacionalne momčadi te agresivno traže da ih se odmah vrati u reprezentaciju. Ali Halilhodžić ne namjerava promijeniti svoju odluku, ako se njega pita, povratka za izbačeni trojac - nema! Čak je istaknuo koliko mu je žao što ih i ranije nije potjerao!

'Žao mi je što ovu odluku nisam donio ranije. Ima neka granica koja se ne može prijeći', kazao je Vaha i tako navukao novi bijes marokanskih navijača i čelnika Saveza.

'Ja biram igrače iako se u Savezu često ne slažu sa mnom. Mi ćemo otići jednog dana, ali reprezentacija ostaje iznad svega', zaključio je Halilhodžić koji bi, sudeći prema najavama marokanskih medija, vrlo lako mogao dobiti otkaz ako ne promijeni stav o izbačenim zvijezdama.