SASTAV JE JOŠ TAJNA

Dalić: Nisam želio do sad govoriti, ali ne respektiraju nas. To se Njemačkoj i Španjolskoj ne događa

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija ove nedjelje od 17 sati po srednjoeuropskom vremenu igra utakmicu drugog kola F skupine svjetskog prvenstva. Suparnik Dalićevoj selekciji bit će Kanađani. Uoči tog dvoboja pred novinare je stigao Zlatko Dalić

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić na posljednjoj je novinarskoj konferenciji uoči utakmice protiv Kanade poručio kako Vatreni zaslužuju respekt, dodavši kako je razočaran ranim terminom prve utakmice.

'Hrvatska reprezentacija zaslužuje respekt i poštovanje. Mi smo to zaslužili svojim igrama i ponašanjem. Mi smo osvojili dvije medalje u 30 godina, što je uspjelo još jedino Njemačkoj i Francuskoj. Hrvatska reprezentacija mora imati respekt, nisam želio to komentirati, ali da igramo u 13 nije respekt niti poštovanje. U tom terminu nije igrao niti Brazil, niti Francuska, niti Engleska, niti Njenačka, niti Španjolska. Ne želim se obazirati na komentare, mi ćemo uvijek pokazati respekt prema svima, a takav respekt očekujmo i prema nama', poručio je Dalić.

Hrvatski strateg je naglasio kako Vatrene očekuje jako važna i teška utakmica protiv Kanade.

'Prebacili smo treninge u večernji termin, očekuje nas jako važna i teška utakmica. Bitan je oporavak igrača. Termin utakmice nam je dosta poremetio i promijenio planove, cijeli bioritam. Očekujem zaista tešku utakmicu. Moramo biti agresivniji. Dobro su igrali protiv Belgije, ali su izgubili. Puni su samopouzdanja'.

Kazao je kako bi se Vlašić danas trebao priključiti ostatku momčadi i konkurirati za sastav.

'Moramo biti spremniji i energičniji, nedostatak energije pripisujem i ranom terminu. Nedostajalo je odlučnosti, ne zato kako bi igrali na bod, već se nismo uspjeli nametnuti. Imali smo sedam dana priprema za taj termin, ali nismo bili pravi. Protiv Kanade očekujem kompaktniju Hrvatsku, ne smijemo srljati, napraviti nešto što će nas odvesti u krivom smjeru. Moramo igrati pametnije, s puno više igre prema naprijed'.

Bio je i pun hvale za kanadsku vrstu.

'To je ozbiljna reprezentacija koja je bila ispred Meksika i SAD. To su i prezentirali i protiv Belgije, Igrali su visoko presing, trčali su jako puno, uložili puno energije i truda. Zaslužili su više od poraza. Moramo biti oprezni. Dosta tzv. 'malih' pruža sjajne partije na ovom prvenstvu, Saudijska Arabija, Japan, jučer je SAD namučio Englesku. Nema življenja na staroj slavi, ovo je trenutno stanje. Možda je i dobra priča što je ovo SP u tijeku sezone, igrači su došli u pravoj formi. Ovo je trkački i igrački dobro prvenstvo'.

  • +45
Hrvatska - Maroko; SP u nogometu, 23.11.2022. Izvor: Profimedia / Autor: Kieran McManus / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dalić se još jednom osvrnuo na reprezentaciju koja je nastupila u Rusiji i sadašnju.

'U Rusiji smo znali prvih 11, sad znamo prvih devet', kazao je sa smiješkom.

'Sada imamo širok izbor igrača, dobar izbor. Ne vjerujem da ću pogriješiti ako stavim bilo koga. Prije četiri i pol godine bila je drugačija priča, pogledajte te igrače, Liverpool, Inter, Bayern, Real, Barcelona. Ta momčad igrala je deset godina skupa, a ovo je nešto novo. Nisam pesimist, vjerujem u ove igrače i nema potrebe komparirati te dvije momčadi. Mi stvarao momčad, ali i želimo i stvoriti rezultat'.

Još jednom je komentirao i hrvatske napadače.

'Nemojte me tjerati da otkrijem tko će biti napadač. Imamo četiri napadača, svaki ima svoj stil, a nadam se da ćemo izabrati najboljeg. Činjenica da je naš napadač u Rusiji bio tip igrača koji je imao agresiju, brzinu, energiju, dobar je bio i u fazi obrane. Sada imamo drugačije profile, ali i dobar izbor'.

Standings provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal