OČEKIVANO?

Španjolac Dani Olmo nije štedio komplimente za Luku Modrića, a komentirao je i igru Hrvatske

  • S.Š.
  • Zadnja izmjena 26.11.2022 11:34
  • Objavljeno 26.11.2022 u 11:34
Bionic
Reading

Španjolska nogometna reprezentacija u prvom je kolu s visokih 7:0 svladala Kostariku, a jedan od ponajboljih igrača Enriqueove momčadi bio je Dani Olmo. Posebno poznat Dinamovim navijačima, jer svoje igračko odrastanje proveo je u Modrom dresu, s kojim je srušio i ono dugo iščekivanje tzv. europskog proljeća

Osim što je 24-godišnji Olmo, svojevremeno i pobjednik tportalove akcije 'Kapetan biraju, zabio za vodstvo Španjolske 1:0, u sudačkoj nadoknadi upisao je i asistenciju Alvaru Morati za konačnih 7:0.

Uoči derbija protiv Njemačke, a s obzirom na to da je baš on igrač koji nastupa u Bundesligi, točnije u dresu RB Leipziga, Olmo je dao intervju za španjolski As.

Između ostalih osvrnuo se na kapetana hrvatske reprezentacije, Luku Modrića, svojeg prethodnika u Dinamu, ali i potencijalnog suparnika u osmini finala. Naravno, ovisno o raspletu unutar skupina E i F, a koje se križaju u toj fazi natjecanja.

'Poznajem igrače iz dosta momčadi, a nakon Španjolske stvarno mi se sviđa Hrvatska. Modrić je neki drugi nivo. Kako čita igru, kako kontrolira loptu... On je jedan od igrača na koje obraćam pozornost kako igra kao veznjak na središnjoj poziciji'.

Španjolska će u nedjelju odmjeriti snage s Njemačkom. Njemačka je bila izgubila s 1:2 od Japana.

'Oni će morati sada pobijediti, ulog im je velik. Mi, pak, pobjedom osiguravamo prolaz (u osminu finala) što nam je cilj. Tu utakmicu vidimo kao veliki susret Svjetskog prvenstva', izjavio je Olmo iza kojega je 26 nastupa uz pet pogodaka za Španjolsku.

Pitali su ga španjolski novinari kada će se vratiti u LaLigu, to jest zaigrati za neki od španjolskih klubova?

'U Leipzigu sam miran, imam još godinu i pol ugovora. Nije vrijeme da pričamo o budućim operacijama, nalazimo se u nečemu velikom kao što je Svjetsko prvenstvo'.

  • +11
Španjolska - Kostarika, 1. kolo SP-a u Katru 2022. Izvor: EPA / Autor: ABIR SULTAN
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal