SAVEZ PLAĆA 18.000 CHF

Uzbekistanci se 'čistili' od kartona pa ih kaznila FIFA

17.02.2012 u 13:45

Bionic
Reading

Krovna nogometna organizacija svijeta (FIFA) kaznila je petoricu uzbekistanskih nogometaša koji su namjerno iznudili žute kartone kako bi se 'očistili' pred nastavak kvalifikacija za SP 2014. godine

Šavkatjon Mulladjanov, Sanjar Tursunov, Islom Tuhtahudžajev, Server Djeparov i Vagiz Galiulin su igrači koji će zbog namjernog iznuđivanja žutih kartona morati propustiti prvo kolo druge faze azijskih kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo 2014. godine u Brazilu.

FIFA je u petak obznanila kako je kaznila svakog igrača s 3000 švicarskih franaka, dok je Uzbekistanski nogometni savez dobio 'čestitku' od 18.000 franaka.

Sporni detalji dogodili su se u odmakloj fazi utakmice protiv Tadžikistana (3:0) kada je spomenuta petorka, zbog odugovlačenja igre, dobila druge žute kartone prvog kruga kvalifikacija. Zbog istih će propustiti rezultatski nevažan susret posljednjeg kola prve faze natjecanja protiv Japana, te bi trebali 'čisti' krenuti u drugi dio kvalifikacija.

Međutim, FIFA ih je 'prokljuvila' i sada će Uzbekistan igrati bez spomenutih igrača i protiv Japana, krajem ovog mjeseca, i u 1. kolu druge faze natjecanja u lipnju.