nemoguća misija

Utučeni Jürgen Klopp nakon teškog se poraza pomirio s istinom: Ne znam možemo li bolje od ovog...

02.05.2019 u 10:04

Bionic
Reading

Liverpool je u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka na Nou Campu izgubio 3:0. Nadali su se 'redsi', priželjkivali iznenađenje, ali Barcelona je predvođena fantastičnim Leom Messijem imala druge planove. Uzvrat se igra u utorak 7. svibnja na Anfieldu i Liverpoolu će trebati istinsko čudo

Trener Liverpoola Jürgen Klopp nije mogao biti zadovoljan nakon što ih je Barca s Nou Campa ispratila s 3:0. Realno, nije Liverpool odigrao loše, imali su 'redsi' svojih prilika koje nisu iskoristili. A Barcelona je spremno kaznila svaki taj propust.

'Nogomet je takav. Ne dobivate ocjene na kraju kao u školi, samo loše rezultate. Sve je u zabijenim golovima. Tko zabije više golova, on je pobijedio. Oni su zabili tri, mi nijedan... Igrali smo stvarno dobro, momci su bili super. Ali protiv momčadi kao što je Barcelona ne smijete ni sekunde biti nepažljivi. Oni svaku šansu iskoriste', komentirao je Jürgen Klopp utakmicu i dodao:

'Zadovoljan sam igrom, ali rezultatom nisam. No, na kraju ga ipak moram prihvatiti.'

Njegova je momčad većim dijelom utakmice sjajno stajala na terenu, prijetila...

  • +3
Liga prvaka, polufinale: Barcelona - Liverpool Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

'Što da kažem? Bilo je nevjerojatno koliko smo im problema zadavali, kontrolirali tempo, posebno u drugom dijelu. Zaostatak od 1:0 nam nije predstavljao problem, znali smo na poluvremenu da možemo bolje. To sam i tražio od igrača i oni su dobro djelovali u većem dijelu nastavka. Bila je ovo naša najbolja utakmica u Ligi prvaka u ove dvije godine, no nije bilo dovoljno', kazao je Klopp koji nakon ovih 3:0 baš i ne može biti preveliki optimist uoči uzvrata na Anfieldu (utorak, 7. svibnja):

'Iskreno, ne znam možemo li bolje od ovoga u uzvratu...'

Njemačkog trenera na klupi 'redsa' oduševio je Leo Messi...

  • +14
Lionel Messi - jedan od najvećih nogometaša svih vremena Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Messi je nezaustavljiv, a njegov je slobodnjak bio neobranjiv. Čak i drugi gol, koji mu nije jedan od najljepših u karijeri, pokazao je koliko je vješt i da se zna naći na pravom mjestu. Onda je uslijedio čudesni slobodnjak, stvarno prelijep pogodak koji se ne brani', komentirao je Klopp.

Dojam je kako u uzvratu ne očekuje previše, Liverpoolu je ipak borba za naslov prvaka Engleske ipak važnija.

'Igrat ćemo ponovno s Barcelonom, to je sigurno. Ovo je važno iskustvo i moramo iz njega nešto naučiti. Rezultat nam nikako ne olakšava život, ali za tri dana igramo s Newcastleom i ta nam je utakmica puno važnija od ovog poraza od Barce', istaknuo je Klopp.