težak poraz redsa

Nemilosrdni Messi kaznio Liverpoolove promašaje, Barca sigurno grabi prema finalu

01.05.2019 u 22:56

Bionic
Reading

U prvoj utakmici polufinale Lige prvaka nogometaši Barcelone pobijedili su Liverpool rezultatom 3:0, uz dva pogotka Lionela Messija i tako gotovo u potpunosti dotukli protivnika uoči uzvrata...

Barceloni se smiješi nova titula prvaka Europe, na koju čeka još od 2015. godine. Ove srijede na Camp Nouu protiv opasnog, ali neefikasnog Liverpoola napravila je Valverdeova veliki posao, uvjerljivo trijumfirala i postavila se u ulogu apsolutnog favorita za osvajanje Lige prvaka. Klopp i njegovi igrači trebat će pak čudo na Anfieldu u uzvratu kako bi se dokopali finala, a mogu žaliti za ovim gostovanjem iz kojeg su mogli izvući puno više.

  • +3
Liga prvaka, polufinale: Barcelona - Liverpool Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Bio je to dvoboj u kojem je Barcelona krenula žestokim okomitim napadima u režiji Messija, dok je Klopp visokim presingom pokušavao dovesti domaćina u nevolju, što je u nekoliko situacija umalo izazvalo probleme pred golom Ter Stegena.

Prvu pravu priliku na susretu imao je naš Ivan Rakitić koji je nakon duplog pasa s Coutinhom u 4. minuti izašao pred Alissona, ali njegov udarac u zadnji čas je blokiran.

I jedni i drugi su igrali ofenzivno i prijetili, a onda je u 26. minuti domaćin došao na svoje. Jordi Alba fantastičnom loptom proigrao je Luisa Suareza koji je još bolje utrčao i matirao Alissona, na oduševljenje Camp Noua.

Do odmora je Liverpool pritisnuo i trebao izjednačiti kada je Henderson dubinskom loptom pronašao Manea u 35. minuti, ali Senegalac koji je izbio ispred Ter Stegena nije uspio pogoditi okvir gola.

U drugom dijelu gosti su još žešće napali i činilo se da će izjendačiti, no Ter Stegen je zaustavio dva udarca Milnera u 47. i 59. minuti, a također i Salaha koji ga je u 53. minuti pokušao nadmudriti udarcem s ruba kaznenog prostora u suprotni kut, ali Nijemac se bacio i sačuvao svoju mrežu.

Barcelona je propuštene prilike Liverpoola nemilosrdno kaznila u 75. minuti, kada je Saurez iz blizine pogodio vratnicu, a Lionel Messi je odbijenu loptu pospremio u mrežu.

U 82. minuti Messi je prekrasnim slobodnim udarcem s dvadesetak metara svladao Alissona i potpuno dotukao Liverpool, a Salahova vratnica iz blizine dvije minute kasnije vjerojatno je riješila dvoboj i prije uzvrata. Takvu priliku Egipćanin nije smio propustiti.

Ivan Rakitić odigrao je cijeli susret i bio po običaju vrlo dobar.

Sljedećeg utorka Barca će na Anfieldu braniti svoju veliku prednost i pokušati potvrditi plasman u finale, gdje bi je po svemu sudeći trebala čekati mlada momčad Ajaxa...

Liga prvaka, polufinale:

Barcelona – Liverpool 3:0 (Suarez 26, Messi 75, 82)