PREDOSTROŽNOST

Utakmica Marseille - PSG otkazana zbog svinjske gripe

25.10.2009 u 16:04

Bionic
Reading

Dvoboj 10. kola Francuske lige između Marseillea i PSG-a, koji se u nedjelju navečer trebao odigrati na Velodromu, otkazan je zbog svinjske gripe koja je pokosila nekolicinu igrača pariškog kluba

Vodstvo Francuske lige odlučilo se na otkazivanje utakmice nakon što je ujutro veznjaku PSG-a Jérémyu Clémentu dijagnosticirana svinjska gripa, a simptomi su se ranije pojavili i kod Ludovica Giulya i Mamadoua Sakha. Iz PSG-a tvrde da su najvjerovatnije obolila još četvorica igrača.

Inače, to je drugi slučaj svinjske gripe u Prvoj francuskoj ligi nakon što je u kolovozu obolio igrač Montpelliera Emir Spahić.

U susretu 10. kola francuskog nogometnog prvenstva Lens je na svom Felix Bollaertu izgubio od Toulousea 0:2, a na vratima domaćeg sastava bio je hrvatski reprezentativac Vedran Runje. Strijelci za goste bili su Moussa Sissoko (35) i André-Pierre Gignac (56).

Auxerre je u sjajnom susretu pobijedio Lile 3:2, premda su gosti vodili 1:0 i 2:1. Strijelci za domaćine bili su Ireneusz Jelen (36, 78) i Daniel George Niculae (82), a za Lille Gervinho (26) i Pierre-Alain Frau (40).