STRAŠNO BRZ!

Usain Bolt na plaži umalo srušio svjetski rekord

31.03.2013 u 19:03

Bionic
Reading

Jamajkanski sprinter, šesterostruki zlatni olimpijac Usain Bolt nije uspio srušiti svoj svjetski rekord na utrci dužine 150m

Najbrži čovjek svijeta Usain Bolt nastupio je ove nedjelje na glasovitoj plaži Copacabana, u brazilskom Rio de Janeiru, na utrci na 150 metara. Pobijedio je s vremenom 14.42, na postavljenoj stazi u neobičnim uvjetima, te uz mnoštvo navijača i gledatelja koji su došli vidjeti najbržeg čovjeka na svijetu. Dotična je utrka bila promotivna, određena najava onoga što će se događati u Riju za tri godine, a to su Olimpijske igre.

'Bila mi je čast nastupiti na Copacabani. Bit će mi još veća čast ovdje nastupati na Olimpijskim igrama. Bit će sjajno,' najavio je Bolt i dodao u svezi utrke:

'Pa, dobar početak sezone, zadovoljan sam.'


Inače, Bolt nije uspio popraviti svjetski rekord na ovoj neobičnoj dionici. Naime, on je sam vlasnik tog rekorda, kada je prije četiri godine u Manchesteru trčao 14.35 sekundi.

Dodajmo i da je na ovoj posebnoj utrci na Copacabani trebao trčati i južnoafrički paraolimpijac Oscar Pistorius, ali je njegov nastup otkazan nakon što je optužen za ubojstvo svoje djevojke Reeve Steenkamp.