sp u vaterpolu

Uporni Japanci dugo su mučili Mađare, a na kraju ipak uvjerljivo izgubili

17.07.2023 u 14:58

Bionic
Reading

Vaterpolska reprezentacija Mađarske svladala je reprezentaciju Japana 16:8 (4:4, 3:2, 3:1, 6:1) u utakmici 1. kola skupine C na Svjetskom prvenstvu u japanskoj Fukuoki

Favorizirani Mađari, aktualni europski doprvaci, otpor japanskih vaterpolista uspjeli su slomiti tek u zadnjih 11 i pol minuta utakmice. Do tada je Japan držao rezultatski priključak i u 21. minuti utakmice gubio samo s jednim golom razlike (8:7).

Do kraja dvoboja mađarski vaterpolisti su postigli osam, a primili samo jedan gol i na kraju došli do uvjerljive pobjede.

Kod Mađara su po četiri gola postigli Gergo Zalanki i Szilard Jansik, a po dva Marton Vamos i Denes Varga. Najbolji strijelci japanske reprezentacije su na ovoj utakmici bili Toi Suzuki i Mitsuru Takata s po dva gola svaki.

Prethodno je u ovoj skupini Hrvatska s uvjerljivih 24:5 nadigrala Argentinu.

Na ljestvici skupine vodeća Hrvatska ima tri boda, isto koliko ih ima i drugoplasirana Mađarska, uz lošiju gol-razliku. Bez bodova su Japan i Argentina.

U drugom kolu, koje je na rasporedu u srijedu, 19. srpnja, sastat će se Hrvatska - Mađarska (5 sati ujutro po srednjoeuropskom vremenu) i Japan - Argentina (12 sati).

Prvo mjesto u skupini donosi izravan plasman u četvrtfinale, dok će drugoplasirana i trećeplasirana reprezentacije morati igrati i utakmicu osmine finala.

Standings provided by Sofascore