oglasio se Bruno Marić

Šef hrvatskih sudaca ironično komentirao isključenje trenera Hajduka Ivana Leke

17.07.2023 u 09:51

Bionic
Reading

Dinamo je u subotu na Maksimiru pobijedio Hajduk 1:0 i osvojio SuperSport Superkup. No, utakmicu je obilježio trener Hajduka Ivan Leko koji je na kraju prvog poluvremena zaradio crveni karton, a potom verbalno napao glavnog suca

Trener Hajduka Ivan Leko je zbog prigovora, psovanja i ulaženja u teren na samom kraju prvog poluvremena utakmice SuperSport Superkupa dobio crveni karton te je isključen iz utakmice i udaljen s terena.

Glavni sudac ove utakmice Dario Bel nakon susreta je u zapisniku naveo da je Leku isključio zbog psovki, a da su se psovke i napadi trenera Hajduka na njega nastavili i u tunelu nakon završetka poluvremena.

Šef komisije hrvatskih nogometnih sudaca Bruno Marić tvrdi da je isključenje Ivana Leke bilo opravdano.

  • +55
Dinamo - Hajduk; SuperSport Superkup Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

'U incidentu koji se dogodio u 45.+1 minuti sudac je donio ispravnu odluku i dosudio neosporni prekršaj te korigirao pogrešnu odluku prvog pomoćnog suca. Reakcija trenera gostiju iz tehničkog prostora bila je kontinuirano nesportska, neprimjerena i jasno diskreditira i potkopava autoritet sudaca', rekao je Marić za Sportske novosti i dodao:

'Nakon izrečene opomene trener je kontinuirano nastavio s nesportskim ponašanjem koje diskreditira sliku utakmice i nogometa. Sudac je sukladno posljednjim smjernicama Uefe neodgovorno ponašanje ispravno sankcionirao isključenjem. Odlični trener Ivan Leko, nažalost, danas je pogriješio.'

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Nešto kasnije Marić je dodatno, sad više sarkastično, komentirao Lekino isključenje.

'Ne vidim ništa sporno u tome što je glavni sudac ispravio odluku pomoćnika da nije bilo prekršaja za Dinamo. Trener je pogriješio prije svega svojom reakcijom, možda je to plod umora i nakon priprema odvojenosti od obitelji i velike vrućine taj dan, ali uistinu nije bilo potrebe za takvom reakcijom', kazao je Bruno Marić za Novu TV.

Utakmica 1. kola SuperSport HNLa-a Hajduk - Dinamo na rasporedu je u petak 21. srpnja s početkom u 20 sati (MAXSport1, MAXtv).

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport