NESTALA I NAJMANJA NADA

Uoči ždrijeba SP-a u zadnji trenutak izbjegnut skandalozan rasplet

26.11.2017 u 13:47

Bionic
Reading

Prije nekoliko dana pojavila se mala nada prema kojoj bi Italija mogla vidjeti Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji, ali je ona sada ugašena

Peruanska političarka Paloma Noceda unijela je kaos u svojoj zemlji prijedlogom koji je u konačnici mogao koštati njihovu reprezentaciju plasmana na World Cup, ali ga je povukla.

'Teška srca jer je Peru izborio Svjetsko prvenstvo u Rusiji i za mir u zemlji povlačim prijedlog', izjavila je Noceda koja je bila pod velikim pritiskom te je u kratkom roku postala omražena osoba kod peruanske nogometne javnosti.

Podsjećamo, Noceda je političarka vladajuće opcije koja je predsjednica Odbora za poduku, mladež i sport, te je predložila novi zakon po kojem bi Peruanski nogometni savez postao dio nacionalnog Instituta za sport, a to je protivno odredbama Fife.

  • +63
Peru Novi Zeland 2:2 Izvor: Reuters / Autor: STRINGER

Svjetska nogometna organizacija zatražila je dodatne informacije, a postojala je mogućnost da Fifa suspendira peruanski savez i tako izbaci reprezentaciju sa završnice u Rusiji.

Inače, talijanski mediji su se ranije optimistično raspisali o mogućnosti da to eventualno upražnjeno mjesto zauzme reprezentacija 'azzurra' koja je ispala od Švedske u europskom play-offu i nakon 60 godina neće vidjeti svjetsku smotru, ali takav skandalozan rasplet ipak se nije dogodio.

  • +5
Italija - Švedska (uzvratna utakmica dodatnih kvalifikacija) Izvor: Reuters / Autor: MAX ROSSI

Dodajmo još kako je ždrijeb skupina SP-a 1. prosinca u Moskvi, a u drugoj jakosnoj skupini nalazi se Hrvatska koja je plasman izborila u dodatnim kvalfikacijama preko Grčke.

  • +10
Hrvatska slavi prolazak na SP u Rusiju Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL