sjajan posao

Uoči važne utakmice Lige prvaka PPD Zagreb objavio fantastične vijesti; legendarni rukometaš potpisao je na još dvije godine

21.02.2023 u 10:01

Bionic
Reading

Rukometaši PPD Zagreba u srijedu (22. veljače, 20.45 sati) igraju posljednju domaću utakmicu grupne faze EHF Lige prvaka, u Areni Zagreb gostuje aktualni njemački prvak Magdeburg. No, 'zagrebaši' su uoči utakmice objavili fantastične vijesti

Do kraja natjecanja po skupinama 'zagrebaši' će imati još tri utakmice. Uz domaći ogled protiv Magdeburga u srijedu, čeka ih još gostovanje u Danskoj protiv GOG Handbold 1. ožujka, te odgođeni susret u Portugalu protiv Porta za koji još nije poznat novi termin.

PPD Zagreb uoči 13. kola ima osam bodova i trenutačno drži šesto mjesto, posljednje koje vodi u play-off za plasman u četvrtfinale. Poljska Wisla Plock je iza njih s bodom manje i utakmicom više. Posljednji, osmi je Porto s tri boda i susretom manje.

S druge strane Magdeburg je drugi sa 16 bodova, koliko ima i Telekom Veszprem na trećem mjestu. U vodstvu je PSG s 20 bodova. Podsjetimo, prve dvije ekipe izborit će direktan plasman u četvrtfinale, iduće četiri ekipe idu u play-off, a za zadnja dva kluba u skupini završava europska priča.

'Potpuni je fokus na utakmici s Magdeburgom. Sve što se dogodilo u zadnjih tjedan dana sada je iza nas i cilj je pripremiti se te dati apsolutno sve od sebe', kazao je u najavi ove utakmice trener PPD Zagreba Slavko Goluža te dodao:

'Moramo biti fanatični u obrani i koncentrirani svih 60 minuta. Njihov roster je malo promijenjen uslijed nekoliko ozljeda i ulaznih transfera međutim sve su to sjajni igrači. Kao i uvijek, ponavljam da je sve na nama. Vjerujemo u sebe, vjerujemo da možemo pružiti dobar otpor i vjerujemo da imamo kvalitetu za nadmetati se s Magdeburgom koji je svakako u ovoj utakmici favorit na papiru međutim, mi na teren sigurno nećemo izaći s bijelom zastavom.'

Napomenimo i to kako su ulaznice za utakmicu protiv Magdeburga besplatne i mogu se podići na blagajni Arene Zagreb na dan utakmice (srijeda, 22. veljače) od 18.45 sati.

  • +15
Liga prvaka: PPD Zagreb - PSG, 8.2.2023. Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic

A uoči ove važne utakmice iz kluba su potvrdili fantastične vijesti. PPD Zagreb produžio je ugovore sa Timurom Dibirovim (39) te Paolom Kraljevićem (21). Dibirov, jedno od najboljih lijevih krila današnjice te reprezentativac Hrvatske Paolo Kraljević (desno krilo) tako ostaju u Zagrebu još dvije godine.

Podsjetimo, Dibirov je početkom sezone stigao iz Vardara nakon što je makedonski klub zapao u financijske probleme te je izbačen iz Lige prvaka. Ove je sezone proslavljeni ruski reprezentativac prvi strijelac PPD Zagreba u Ligi prvaka, do sada je zabio 59 golova. 

Dibirov je najavio susret s Magdeburgom

'Za početak bih htio reći kako mi je drago bilo vidjeti onoliki broj ljudi na tribinama protiv momčadi PSG-a prošlo kolo. Od mog dolaska u klub, cilj je - osim naravno napredovati rezultatski, bio i vratiti ljude u dvoranu i mislim da smo u tome uspjeli usporedimo li posjećenost utakmice protiv PSG-a s onom protiv GOG-a u prvoj domaćoj utakmici ove sezone i nadam se da ćemo tim tempom i nastaviti. Što se Magdeburga tiče, riječ je o vrhunskoj momčadi. Prve utakmice ove sezone se sjećam utoliko što sam pretrpio ozljedu glave na njoj. Moramo biti fokusirani, smanjiti tehničke pogreške i odigrati najbolje što znamo ako želimo stići do novih bodova', kazao je Timur Dibirov.