stroga zabrana

Nikola Karabatić doznao jako loše vijesti; zbog ozbiljnih zdravstvenih problema čeka ga duga pauza od rukometa

16.02.2023 u 17:14

Bionic
Reading

Nikola Karabatić (38) će se oporavljati najmanje sljedeća tri mjeseca i pitanje je hoće li uopće više zaigrati ove sezone. Jedan od najboljih svjetskih rukometaša svih vremena posljednjih godina ima ozbiljnih zdravstvenih problema, a sad su mu liječnici poslali ozbiljno upozorenje

Momčad PSG-a je na duže vrijeme ostala bez pomoći Nikole Karabatića (38). Proslavljeni će se francuski rukometaš liječiti najmanje sljedeća tri mjeseca, potvrdili su iz PSG-a.

Karabatić ima ozbiljnih zdravstvenih problema, dijagnosticiran mu je flebitis, upala površinskih vena desne noge.

'Uz pomoć klupskog medicinskog osoblja Nikola Karabatić će morati slijediti terapiju koja se temelji na antikoagulansima. Ovaj tretman nije kompatibilan s kontaktnim sportom na visokoj razini, pa će igrač biti odsutan najmanje tri mjeseca', objavili su iz kluba.

Podsjetimo, Nikola Karabatić igrao je za Francusku na nedavnom Svjetskom prvenstvu gdje su 'Les Expertsi' poraženi u finalu od Danaca 34:29. No, već je tada bilo jasno da Karabatić ima problema s ozljedom, a sad je jasno da situacija nije nimalo bezazlena.

  • +23
Francuska - Danska, SP rukomet 2023., finale, 29.1.2023. Izvor: Profimedia / Autor: Jonathan NACKSTRAND / AFP / Profimedia

Zbog liječenja će Karabatić sigurno propustiti utakmice četvrtfinala Lige prvaka koje su na rasporedu u svibnju, ali u klubu se nadaju da bi mogao biti spreman za Final Four, ako se PSG uopće plasira na završnicu koja se već tradicionalno igra u Kölnu.