legende se javile

Uoči kaosa i pomutnje u Engleskoj o Superligi se oglasio i Zvonimir Boban; iskreno je rekao što bi se moglo dogoditi velikanima s Perezom na čelu

21.04.2021 u 10:06

Bionic
Reading

Nakon što je legendarni hrvatski nogometaš Zvonimir Boban preuzeo novu funkciju u Uefi očekivalo se i njegovo mišljenje o Superligi. No, iz sata u sat su se stvari mijenjale..

Podsjetimo, nakon što je napustio AC Milan Zvonimir Boban je nedavno zaposlen u Uefi na poziciji šefa za nogomet. Jedan od razloga je i Slovenac Aleksander Čeferin, predsjednik Uefe koji ga je želio u svom timu.

'Povezala nas je i jedna druga, lijepa stvar, a ta je da napravimo i nešto za naše narode kad smo već na ovako utjecajnim pozicijama', kazao je Boban za slovenski 24ur dodavši kako su već godinama, iako je radio u Fifi, u odličnim odnosima.

Nešto kasnije, prije nego je sve eskaliralo i prije nego su svi engleski klubovi pod velikim pritiskom navijača i cijele javnosti odlučili odustati od Superlige, Boban je za Sky Sports rekao što misli o Superligi.

Naime, u utorak navečer – nakon što su se oglasili mnogi velikani među kojima je i Boba – prvo je iz Superlige izašao Manchester City, a nešto kasnije to su napravili Chelsea, Manchester United, Arsenal, Liverpool i Tottenham.

'Ti klubovi žele ukrasti nogomet od navijača i UEFA će zato protiv njih poduzeti najžešće moguće mjere', kratko je rekao Boban.

Očekivano je podržao svog šefa Čeferina, a nakon tih prijetnji i mogućih sankcija iz Uefe uslijedilo je spomenuto odustajanje engleskih klubova. Uostalo, oštre sankcije Uefa je odmah najavila i nitko ne zna u kojem će smjeru to ići…

Međutim, nešto kasnije u zajedničkom priopćenju Real Madrida, Atletica, Barcelone, Juventusa, Milana i Intera odlučno je naglašeno kako Superliga ide dalje.

'Unatoč objavi istupanja engleskih klubova, na što su bili prisiljeni pod pritiskom koji je nad njima izvršen, mi smo uvjereni da je naš prijedlog potpuno u skladu sa zakonom i normativom Europske unije što je danas potvrđeno sudskom odlukom (u Madridu) koja štiti Superligu', piše u priopćenju uz dodatak:

'Europska Superliga je uvjerena da se aktualni 'status quo' u europskom nogometu treba promijeniti. Predlažemo novo europsko natjecanje jer postojeći sustav ne funkcionira', priopćila je Superliga čiji je predsjednik Florentino Perez, čelni čovjek Real Madrida.

Za tportal je svoje mišljenje o tome dao i legendarni hrvatski reprezentativac Mario Stanić koji je pratio cijelu situaciju.

'Na osnovu čega i koje regulative možeš osnovati zatvorenu lige? Znači li to da svatko unutar neke regije i financijskih mogućnosti može osnivati što želi? Pa da imam turbo-bogatu ligu, pa prosječno bogatu ligu...Ali da se vratim na početak. Mislim da je Liga prvaka kao Liga prvaka izgubila svaki smisao onog trenutka kada su počeli kompromisi priključivanjem drugoplasiranih, trećeplasiranih momčadi. U tom trenutku je sve otišlo u krivom smjeru, zbog kompromisa, ali i financijskih okvira koji su trebali rasti', kazao je za tportal Stanić.