NIŠTA ČUDNO...

Uoči finala velika nepravda prema Hrvatskoj; a što sada?

29.07.2017 u 08:32

Bionic
Reading

Vaterpolski finale (20.30 sati na HTV 1) se igra na Plivalištu Alfred Hajos koje je već rasprodano mjesecima pa je jasno kako će na njemu biti malo hrvatskih navijača

Vaterpolo u Mađarskoj uživa status jednog od nacionalnih sportova. U toj zemlji ga obožavaju i tamo nije ništa čudno da su utakmice SP-a bile rasprodane još prije par mjeseci.

Od domaćih fanova nitko nije sumnjao da će Mađarska naći u finalu pa je bilo logično da će razgrabiti ulaznice. I tu se stvorio problem za Hrvatsku.

FINA (Međunarodna fedreacija vodenih sportova) je Hrvatskom vaterpolskom savezu (HVS) dodijelila 30 ulaznica. Smiješna brojka koja ne može nikoga zadovoljiti.

HVS se čak ponudio kupiti određeni broj ulaznica za hrvatske ljubitelje vaterpola, kako bi se na tribinama vidjela i naša obilježja, ali šanse za takav rasplet nisu velike.

  • +11
SP u vaterpolu, polufinale: Hrvatska - Srbija Izvor: Reuters / Autor: LASZLO BALOGH

Vjerojatnije je da će 7500 gledatelja na Plivalištu Alfred Hajos nositi domaću reprezentaciju, dok će naših bit par desetaka. Iako nikada ne treba zaboraviti na hrvatsku snalažljivost...

  • +4
Mađarska - Grčka, polufinale SP-a u vaterpolu 2017. Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL