STAV SVLAČIONICE

Utučeni srpski vaterpolisti otkrili glavni razlog poraza od Hrvatske

28.07.2017 u 08:09

Bionic
Reading

I dok je srpski vaterpolski izbornik Dejan Savić dio krivice za poraz od Hrvatske usmjerio prema sucima, njegovi igrači su priznali kako je glavni razlog za izgubljeno polufinale samo njihova loša igra u obrani

Nakon devet uzastopnih zlata na velikim natjecanjima Srbija neće biti na najvišem postolju. Srpski izbornik Savić nije skrivao razočaranje takvim raspletom, dotakao se i suđenja, no za razliku od njega igrači mu nisu tražili nikakav alibi u djeliteljima pravde.

'Nismo bili na pravoj razini u obrani. Bilo je lakih golova koliko hoćeš, sigurno pet -šest. Ostavljali smo ih u šansama odakle ne mogu promašiti. To je glavni razlog poraza. Zaslužili su, stalno su tu, svaka im čast na igri. Večeras su bili bolji. Tri gola na kraju četvrtine je manjak koncentracije, loše postavljanje, posebno kada smo bili svi u igri šest na šest. Njihov centar nam je dao dva gola sa dva metra, na to nismo navikli. Nije ovo tragično kada se vidi kako smo igrali', rekao je Andrija Prlainović, strijelac šest golova.

'Očekivano je da jednom padnemo. Nismo se nadali ovdje, vjerovali smo u osvajanje turnira. Pad je logičan, ali ovdje nismo poštovali naše golmane koji su ispaštali za naše odluke u obrani. Verujem i nadam se trećem mjestu. Svaka završnica četvrtine ih je vraćala u utakmicu. Gluposti su nas dovele do poraza. To je odlučilo, prije svega ono što smo radili u obrani', dodao je Duško Pijetlović.

  • +11
SP u vaterpolu, polufinale: Hrvatska - Srbija Izvor: Reuters / Autor: LASZLO BALOGH

I tako je prema srpskim vaterpolistima glavni razlog poraza njihova katastrofalna igra u obrani za što je zaslužna i napadački raspoložena Hrvatska.