NEŠTO NOVO I DRUKČIJE

Hrvatski i srpski navijači na istoj tribini u Budimpešti: Ovako je to izgledalo!

28.07.2017 u 08:47

Bionic
Reading

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u četvrtak je u izuzetno dramatičnoj, ali i korektnoj utakmici svladala Srbiju i plasirala se u finale SP-a, a navijanje na tribinama također je bilo na jako visokom nivou...

Dvoboji hrvatskih i srpskih izabranih vrsta znali su u prošlosti buditi niske strasti, no ako je suditi po vaterpolskom polufinalu SP-a u Budimpešti, dolaze drukčija i bolja vremena, barem kad su u pitanju sportovi koji nisu nogomet.

  • +11
SP u vaterpolu, polufinale: Hrvatska - Srbija Izvor: Reuters / Autor: LASZLO BALOGH

Hrvatska je u izuzetno neizvjesnoj utakmici svladala Srbiju 12:11 i tako nakon punih sedam godina upisala trijumf protiv ljutitog rivala koji već dugo vlada ovim sportom, a naši navijači također su se pokazali na tribinama.

Naime, u Budimpešti su se mogli vidjeti hrvatski i srpski gledatelji zajedno na istoj tribini kako navijaju za svoje reprezentacije, a nacionalne navijačke zastave dvije selekcije stajale su jedna do druge, što se u prošlosti rijetko kad moglo vidjeti.

Potpuna je to suprotnost od sramotnih nereda na finalu Europskog prvenstva u Kranju 2003. godine i dokaz da nove generacije ljubitelja vaterpola sport doživljavaju na jedan nov i sasvim drukčiji način...