budući vladar?

Umag upoznao čudesnog klinca kojem predviđaju uspon na teniski tron

20.07.2018 u 10:09

Bionic
Reading

Felix Auger Aliassime koji je već s 14 godina pobjeđivao na ATP Challanger turnirima u Umagu je u tijesnom meču ispao od Andreja Rubljeva, ali pokazao je zašto mu predviđaju blistavu tenisku budućnost...

Teniski turnir u Umagu ne obiluje zvijezdama ove godine, ali jedno ime treba zapamtiti za budućnost. Riječ je o 17-godišnjem Felixu Auger-Aliassimeu koji je još prije tri godine proglašen čudom od djeteta, jer je s 14 već pobjeđivao na ATP Challenger nivou.

Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

Godinu kasnije kao junior je 191 cm visoki Kanađanin osvojio US Open, a ljubitelji tenisa bili su zadivljeni snagom njegovih udaraca, kao i kretanjem koje je bilo iznad nivoa jednog 15-godišnjaka.

Uspjesi su se nastavili prošle godine kada je sa 16 postao sedmi najmlađi osvajač u povijesti jednog turnira ATP Challenger nivoa. Dogodilo se to u Lyonu, a trijumfirao je kasnije i u Sevilli.

Proboj na ATP razinu je čak i za takvog talenta mukotrpan pa je u Umag došao bez značajnih uspjeha protiv najjačih tenisača svijeta, ali hrvatska publika upoznala je njegove kvalitete.

  • +3
Felix Auger-Aliassime u Umagu Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Sredio je prilično lako Slovaka Andreja Martina, a onda i tri sata mučio branitelja naslova Andreja Rubljeva te na kraju ipak ispao, što je šteta, jer bi mu četvrtfinale bio najveći uspjeh u karijeri.

No, u Umagu su još jednom prepoznali velikog talenta u usponu. Igrao je u ekshibicijskom meču s Ivaniševićem i Bahramijem u subotu, a onda i na centralnom terenu u najgledanijem večernjem terminu ove srijede. Tko zna, možda baš u Hrvatskoj osvoji svoj prvi ATP turnir već sljedeće godine i u potpunosti lansira svoju karijeru prema teniskom vrhu. Kad se sjetimo tko je sve igrao u Stella Marisu, to nas ne bi iznenadilo...