ČETVRTI PUTA NA TRAVI

Đoković se prošetao finalom Wimbledona; ovo mu je 13. Grand Slam u karijeri

15.07.2018 u 17:56

Bionic
Reading

Srpski tenisač Novak Đoković pobjednik je ovogodišnjeg izdanja najvećeg svjetskog turnira Wimbledona, on je u finalu za dva sata i 18 minuta svladao Južnoafrikanca Kevina Andersona sa 6-2, 6-2, 7-6 (3)

Za Đokovića je ovo četvrti naslov u Wimbleodnu, nakon 2011., 2014. i 2015., a ukupno 13. naslov na nekom 'grand slam' turniru, prvi nakon Roland Garrosa 2016.

Andersonu je ovo bio drugi nastup u finalu nekog 'grand slam' turnira i drugi poraz, prošle godine je u finalu US Opena izgubio od Španjolca Rafaela Nadala.

Bio je ovo sedmi međusobni susret Đokovića i Andersona i šesta pobjeda srpskog igrača. Čak tri puta su igrali u Wimbledonu i svaki puta je kao pobjednik izašao Đoković.

  • +9
Wimbledon, Rafael Nadal - Novak Đoković Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Dodajmo da je dan ranije njemačka tenisačica Angelique Kerber postala pobjednica ovogodišnjeg Wimbledona, ona je u finalu svladala Amerikanku Serenu Williams sa 6-3, 6-3 nakon malo više od sat vremena igre.

Za Kerber je ovo treći 'grand slam' naslov u karijeri, prva dva osvojila je 2016. godine kada je bila najbolja na Australian Openu i US Openu.

Te 2016. godine Kerber je igrala i finale Wimbledona u kojem je izgubila upravo od Serene Williams sa 7-5, 6-3.

Serena je pak u svom 10. wimbledonskom finalu po treći put izgubila. Ostala je na sedam naslova u All England Clubu te na ukupno 23 'grand slam' naslova u pojedinačnoj konkurenciji, odnosno jednim manje od rekorderke Australke Margaret Court. Za 36-godišnju Amerikanku ovo je bio prvi nastup u finalu nekog 'grand slam' turnira nakon poroda i rođenja kćerke.