SPEKTAKL U LAS VEGASU

UFC ima nedodirljivog vladara, meč je bio okončan brutalnim udarcima

09.07.2023 u 09:38

Bionic
Reading

Kulminacija fantastičnog UFC 290 eventa u Las Vegasu nastupila je borbom za titulu prvaka u perolakoj kategoriji. Alexander Volkanovski i Yair Rodriguez našli su se na suprotnim stranama, a očekivali smo još jedan fantastičan meč

Meč je bio interesantan, ali ispostavilo se da Yair Rodriguez ipak ne može parirati kralju perolake kategorije. Alexander Volkanovski dominirao je velikim dijelom ove borbe, a do pobjede je došao tehničkim nokautom u trećoj rundi, piše Fight Site.

Krošeom je Volkanovski kontrirao Yairov pokušaj 'high kicka', a Meksikanac je zateturao nakon tog udarca. Volkanovski je pritisnuo Rodrigueza uz ogradu kaveza, desnicom ga je nekoliko puta pogodio u tijelo, a zatim ga je podigao i bacio na tlo. Uslijedio je silovit 'ground and pound', a Yair Rodriguez nije se više adekvatno branio. Sudac Herb Dean vidio je dovoljno i odlučio je prekinuti meč 41 sekundu prije kraja treće runde.

  • +2
Alexander Volkanovski - Yair Rodriguez, UFC 290, 2023. Izvor: Profimedia / Autor: Steve Marcus / Getty images / Profimedia

Nevjerojatan performans Alexandera Volkanovskog. Australac je nezaustavljiv unutar perolake kategorije i ovo mu je peta uspješna obrana pojasa u toj kategoriji. Yair Rodriguez počeo se dizati u trećoj rundi, ali Volkanovski nas je brzo podsjetio kako mu jednostavno nema ravnog u kategoriji do 66 kilograma. Ovaj 34-godišnjak makedonskih korijena jedan je od najvećih boraca u povijesti ovog sporta i jednostavno uživajte dok je aktivan na borilačkoj sceni.