ulaznice i tučnjava

UEFA pokrenula novi disciplinski postupak protiv Hrvatske; razlog je Armenija...

14.09.2023 u 15:44

Bionic
Reading

Kako se doznaje Disciplinska komisija Uefe pokrenula je još jedan disciplinski postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza

Opet loše vijesti za Hrvatsku i ljubitelje nogometa. Disciplinska komisija Uefe pokrenula je disciplinski postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza zbog ponašanja navijača na utakmici Europskih kvalifikacija između Armenije i Hrvatske koja je odigrana u Erevanu, doznaje se iz propćenja.

'Hrvatski nogometni savez prijavljen je prema članku 16. Disciplinskog pravilnika Uefe zbog neprimjerenog ponašanja navijača. Prema izvještaju delegata, oko 20 navijača koji su kupili ulaznice na crnom tržištu, a za koje se sumnja da su iz Hrvatske, sudjelovalo je u tučnjavi s armenskim navijačima na južnoj tribini. Hrvatski nogometni savez nema podatke o identitetu tih osoba', piše u priopćenju HNS-a.

  • +34
Armenija - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Hrach Khachatryan/PIXSELL

Dan ranije je poprilično odjeknula vijest kako je Uefa pokrenula disciplinski postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza zbog rasizma i diskriminacije na utakmici Europskih kvalifikacija između Hrvatske i Latvije koja je odigrana na stadionu HNK Rijeka. Naime, kako se doznaje promatrač FARE-a podnio je izvještaj delegatu utakmice u kojem je navedeno da je u sektoru s hrvatskim navijačima primijećen pojedinac koji je u nekoliko navrata istaknuo ustašku zastavu te je zbog tog incidenta Uefa pokrenula disciplinski postupak protiv HNS-a.

Loše su to vijesti za Hrvatsku koja već u listopadu, kad je čekaju nove dvije utakmice - s Turskom (na Opus Areni u Osijeku!) te Walesom u gostima - ima priliku i matematički osigurati plasman na Euro. Pitanje je što će biti s navijačima...